Skupština Vranja usvojila Lokalni antikorupcijski plan

Predlog Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) usvojen je na 37. sednici Skupštine grada Vranja koja je održana u četvrtak.

Zamenik gradonačelnika Nenad Antić, koji je predvodio Radnu grupu za izradu LAP-a, rekao je da je revizija Lokalnog antikorupcijskog plana grada Vranja urađena u sklopu "Programa za odgovornu vlast", koji grad realizuje sa USAID-om.

- Reviziju ovog dokumenta je sprovela radna grupa, uz ogromnu stručnu i logističku pomoć organizacije Transparentnost Srbija i njenog programskog direktora Nemanje Nenadića.

LAP za Grad Vranje predstavlja preventivni antikorupcijski mehanizam i mehanizam za uvođenje načela dobrog upravljanja i dobre uprave u rad organa i službi Grada i drugih organa javne vlasti.

Svrha ovog dokumenta, odnosno njegovog usvajanja, efikasne primene, konzistentnog praćenja i merenja efekata jeste da se Grad Vranje učini otpornijim na koruptivne rizike koji postoje u okviru u kome ostvaruje svoje nadležnosti - rekao je Antić, koji se zahvalio USAID-u na podršci u realizaciji ovog projekta.

Na skupštini je usvojena informacija o stepenu uskladjenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava, kapitala i drugih oblika organizovanja u periodu od 1. januara do 30. juna.

Usvojen je i Predlog Odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave.

Ovaj predlog podrazumeva preraspodelu u cilju bolje organizacije, a broj zaposlenih ostaće nepromenjen -1.199.

Odbornici su usvojili i pojedina kadrovska rešenja u školskim odborima.

Najnovije vesti