Četvrti rođendan Vranje News-a

Cenjeni čitaoci,

naša mala redakcija ne želi da zloupotebi ovaj 20. februar 2022. i svoj četvrti rođendan time što će se hvalisati nekakvom neproverljivom statistikom.

To ostavljamo drugima.

Postali smo nekakav čudan svet, pa sve (ne samo situaciju u vezi sa koronom) merimo kroz nekakve brojke, pikove, procente, decimale, bodove, lajkove, šerove...

Kao da su postali nebitni moral, karakter, poštenje, empatija, na kraju krajeva kvalitet - svi su se okrenuli kvantitetu.

Ista stvar se događa i sa medijima, i tu situaciju diktiraju oni kojima je važno da njima bude dobro (opet se to "dobro" meri isključivo statistikom ili stanjem na tekućem), a za čitaoce, zbog kojih zapravo mediji i postoje, nemaju mnogo brige.

Ubediće ih za tren oka da je sve idealno u ovom društvu.

Upravo iz tog razloga najbitnije nam je i posle četiri godine šta objavljujemo i kako objavljujemo.

Bitniji nam je sadržaj od brojki, moral od politike, nečija privatnost od pikova, radije ćemo se prikloniti klasičnim žurnalističkim vrednostima nego preko krvi, ubistava i izveštaja sa sahrana juriti čitanost.

Bitnija nam je kultura od crne hronike, jer ako se odreknemo kulture šta će od nas ostati.

Sve počiva na kulturi i sve je proisteko iz kulture.

Samo su to neki zaboravili.

A, i "kultura" nije čitana rubrika.

Eto, baš zbog toga nikada nećemo odustati od nje.

Na kraju krajeva, ima ko to da ceni, što pokazuje važnost mesta i poverenje koje Vranje News ima među svojim čitaocima (ne, nećemo o brojkama).

Podsećamo Vas i ovog puta da su pre četiri godine osnivanje ovog malog "pogona" za proizvodnju vesti i drugih medijskih sadržaja mnogi nazvali samo dobrim pokušajem, instant medijem, nečim efemernim.

Smatramo da nema potrebe da posle 1.460 dana postojanja u vezi sa tim dajemo bilo kakva objašnjenja.

Zahvaljujemo svima koji nas cene, koji nas hvale, koji nas ističu, pominju, kritikuju i onima koji nas ne vole, preziru ili mrze.

Za sve njih tu su naša web stranica www.vranjenews.rs, Youtube kanal (na čijoj produkciji mogu pozavideti i televizije), Instagram ili Twitter profil.

Ponosni smo što su i u četvrtoj godini postojanja odradili sate video prenosa uživo koje smo realizovali preko našeg Fejsbuk naloga i web stranice i omogućili sugrađanima, ma gde se nalazili, da budu prisutni i na događajima kojima iz raznoraznih razloga nisu mogli da prisustvuju.

Obećavamo da ćemo to činiti i dalje, sve češće.

Ponosni smo na našu foto arhivu koju smatramo jednom od najznačajnijih foto-baza u ovom delu zemlje.

Zahvaljujemo se na saradnji svim našim sagovornicima.

Izvinjavamo se svima čija saopštenja ili delove saopštenja nismo objavili, ali je naša uređivačka odluka bila da nisu u skladu sa zakonima Srbije, Kodeksom novinara i moralnim načelima, da vređaju, krše nečija prava ili da njihovi delovi predstavljaju govor mržnje.

Trudićemo se i dalje po svaku cenu da objavljivanjem medijskih sadržaja ne kršimo Zakon o javnom informisanju, Kodeks novinara Srbije, druga pravila i propise.

Ponosni smo na to da je i u četvtoj godini postojanja naš medij mnogo puta citiran, da smo vestima, fotografijama i video materijalima, našom produkcijom, mogli da pomognemo nacionalnim ili medijima iz drugih sredina u Srbiji.

Hvala svima koji su to znali da cene pominjući izvor.

Ne zameramo nikome, čak ni policiji u čijim je redovima u pojedinim momentima bilo i onih koji su pokazali da nemaju sluha za profesionalan novinarski rad.

Ni što su nas neki policajci uoči ekoloških protesta budili u cik zore kao da smo pekari, a ne pošten svet koji zbog posla često ostaje budan do kasno u noć.

Možemo da obećamo da ćemo i dalje biti tu isključivo zbog čitalaca, pravovremenog, tačnog, preciznog i istinitog izveštavanja o svemu što je u javnom interesu i po pravilima koja nalaže novinarska profesija.

Zalagaćemo se i dalje za jednakost svih građana, bez obzira na nacionalnu, versku, političku i rasnu pripadnost ili bilo koje druge različitosti.

Zagovaraćemo pravo građana na transparentnost rada državnih organa i informisanost o svim činjenicama važnim za društvo.

Iznad svega se, na kraju, zahvaljujemo oglašivačima koji su prepoznali potencijale i važnost postojanja Vranje News-a i u značajnoj meri pomogli rad redakcije i u četvrtoj godini postojanja.

Na kraju, bez naših vernih čitalaca ni ova godišnjica Vranje News-a sigurno ne bi bila tako važna.

S poštovanjem,

Redakcija Vranje News

Komentari

Poštovani,

svima u redakciji portala VRANJENEWS čestitam rođendan!!!
Čestitke za objektivno, pravovremeno i istinito izveštavanje tokom protekle 4 godine!!!

S poštovanjem,
Beba Kanački

Najnovije vesti