Dvojezično školovanje na Ekonomskom u Bujanovcu pun pogodak

Na sedici Odbora zainteresovanih strana kojom je predsedavao Lamberto Zanijer, Visoki komesar za nacionalne manjine OEBS-a, razmatrana su pitanja u vezi sa unapređenjem rada Odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, saopštilo je Koordinaciono telo za jug Srbije.

Ove godine Odeljenje Ekonomskog fakulteta očekuje oko 60 novih studenata.

- Veoma je važno da studenti Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu dobiju kvalitetno obrazovanje kada je u pitanju školovanje na dva jezika - istakao je Zanijer.

On je naglasio važnost održavanja ovih sastanaka, jer se na njima stvara jasna slika o potrebama i unapređenju obrazovanja u toj sredini.

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, rekao je da je za Vladu Republike Srbije prioritet rešavanje potreba građana tih opština.

- Veoma važno je da diskutujemo o potrebama i unapređenju funkcionisanja Odeljenja Ekonomskog fakulteta, ali i o drugim perspektivama i mogućnostima da se mladim ljudima u tim opštinama pruži kvaliteno obrazovanje.

Omladini u tim opština smo otvorili mogućnost školovanja u svojoj sredini, ali veoma bitna informacije je i to što u tim opštinama postoje neka odeljenja koja upisuju studente, a nemaju akreditacije, što dovodi u zabludu buduće studente, ali i njihove porodice - zaključio je Stanković.

Visoki komesar Zanijer i predsednik Koordinacionog tela, Stanković složili su se da je veoma pozitivno što Odeljenje Ekonomskog fakulteta koriste i druge organizacije i što je to mesto na kojem se mladi Srbi, Albanci i Romi sastaju i razmenjuju iskustva i informacije.

Sastanku su prisustvovali i u diskusiji učestvovali i ambasador OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio, Anamarija Viček, državni sekretar Ministarstva prosvete, Bojan Tubić, pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje, prodekan Odeljenja Ekonomskog fakulteta, Aleksandar Čučković, predsednik opštine Bujanovac, Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...