Zivlaku Borin pečat, Đorđeviću Povelja Borisav Stanković

Nagrada Borin pečat, koju dodeljuje Književna zajednica (KZ) Borisav Stanković u Vranju "za izuzetan doprinos srpskoj poeziji i kulturi" dobio je književnik Jovan Zivlak, predsednik Društva književnika Vojvodine.

Kako je saopšteno iz KZ druga nagrada koja se tradicionalno dodeljuje "za izuzetan doprinos srpskoj književnosti i negovanje vrednosti dela" slavnog pisca - Povelja Borisav Stanković - uručena je književniku Časlavu Đorđeviću.

Nagrade je laureatima uručio Miroslav Cera Mihailović, predsednik KZ Borisav Stanković, završnog dana tradicionalnog Međunarodnog festivala poezije koji je održan u Novom Sadu, a po odluci Visokog saveta KZ.

"Ovim činom Društvo književnika Vojvodine omogućilo je našoj instituciji, više od decenije izloženoj nezapamćenom političkom pogromu i jedinoj instituciji kulture u Srbiji koja opstaje i bez adrese, da ispuni svoje statutarne obaveze i aktivnosti zbog kojih je i osnovana", naveo je Mihailović u zvaničnom saopštenju KZ.

Na Međunarodnom festivalu poezije u Novom Sadu internacionalna nagrada za poeziju, koju dodeljuje Društvo književnika Vojvodine, uručena je ovogodišnjoj dobitnici Katalin Ladik, mađarskoj pesnikinji.

Najnovije vesti