Zgrada Skupštine zatvorena za radnike Sportskog saveza, bez plate su 17 meseci

Protest radnika Sportskog saveza u Vranju, koji već sedamnaest meseci ne primaju platu i nemaju overene zdravstvene knjižice, ušao je u trideseti dan, javlja izveštač Južnih vesti.

U zgradi Skupštine grada su ih, umesto gradonačelnika i većnika za sport sa kojima dolaze da razgovaraju o tim problemima, dočekali obezbeđenje i policija koji su im blokirali put do kancelarije većnika.

Za mesec dana ih, kažu, nijednom nisu pustili u zgradu skupštine, ali u utorak jesu zbog javne rasprave o budžetu Vranja, a onda im blokirali put, pošto su shvatili da nisu došli da prisustvuju raspravi.

Novinarka Južnih vesti, kako piše ovaj portal, nakon završene javne rasprave sprat niže zatekla je opisanu situaciju - u hodniku koji vodi do kancelarije većnika za sport Nenada Đorđevića petoro zaposlenih u Sportskom savezu koji traže da razgovaraju sa većnikom, radnici obezbeđenja i nekoliko policijaca.

Kod većnika ih neće pustiti, kaže radnik obezbeđenja, jer oni su, dodaje, organizovana grupa koja remeti red i mir.

Zaposleni u Savez se na takvu odluku žale, kažu da svakog dana donose zahtev za prijem koji u Gradskoj upravi odbijaju, da na njihova pisma ne odgovaraju, ali ipak su morali da napuste zgradu skupštine.

Predsednica Samostalnog sindikata Sportskog saveza Danijela Trajković kazala je izveštaču Južnih vesti da sedamnaest meseci ne primaju platu.

"Nemamo zdravstveno osiguranje, skoro svaki dan dolazimo ovde i nikad nas nisu pustili, danas su nas pustili, čak nas je obezbeđenje vodilo gore.

Nismo naseli na priču da uđemo na raspravu o budžetu, većnik je bio tamo u sali, nismo hteli da smetamo, pošli smo u njegov kabinet, međutim na hodniku smo bili blokirani i odatle dalje nismo mogli.

Ako smo mi organizovana grupa za remećenje reda i mira, kakva su onda oni grupa", pita Trajkovićeva.

Na novinarsko pitanje zašto neće da razgovaraju sa njima, radnici Sportskog saveza odgovorili su da nadležni čekaju sudski epilog.

"Mi jesmo na sudu i sud će to rešiti, ali proces će trajati.

Dok traje - mi nemamo para, ne možemo da se lečimo, ne možemo da platimo porez da bi oni primili plate.

Oni nam se nisu nikako obratili, čekaju rešenje suda, a u međuvremenu treba da se živi.

Neka nam daju otkaze", rekla je novinaru Trajkovićeva.

Kaže da ovakav tretman u toj zgradi imaju i kada dolaze u svojstvu građana i zbog privatnih razloga, uz pratnju i dežurstvo obezbeđenja dok ne obave posao zbog kojeg su došli.

Podsećanja radi, zaposleni u Sportskom savezu od nadležnih traže plate, zdravstvene knjižice i da reše njihov status.

Gradonačelnik Slobodan Milenković i većnik Nenad Đorđević međutim kažu da Grad nije osnivač Sportskog saveza i da ne mogu finansirati plate zaposlenima.

Jedino moguće zakonsko rešenje je, kako kažu, potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza.

Najnovije vesti