Jović i Kostić: Budžet za 2022. godinu realan i veći za 300 miliona VIDEO

Predlog budžeta grada za 2022. godinu je pre svega realan, jer su rashodi približno jednaki prihodima, izjavila je u utorak zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Ona je, u vezi sa raspravom o budžetskim planovima za narednu godinu, novinarima ispred skupštinske sale kazala da su prihodi realno ostvarivi, a rashodi "planirani u skladu sa prilivom sredstava u budžetu".

"Prilikom kreiranja budžeta vodilo se računa da budu obuhvaćene sve oblasti i svi resori.

Moram da istaknem da je predlog budžeta za 2022. godinu veći u odnosu na budžet za 2021. za nekih 300 miliona dinara, dok je u odnosu na 2016. godinu, kada je ovo rukovodstvo preuzelo vlast, budžet veći za oko 500 miliona dinara", kazala je Jović.

Član Gradskog veća Bojan Kostić dodao je da je predlog budžeta urađen u skladu sa predlozima gradskih većnika i nadležnih službi.

"Ovom javnom raspravom pružamo mogućnost građanima da daju svoje predloge, komentare i sugestije na osnovu kojih se nacrt može korigovati i dopuniti, kako bi bio još bolji i u interesu cele lokalne zajednice", kazao je Kostić.

On je dodao da je ukupan budžet planiran na iznos od 2,95 milijarde dinara dinara.

"Od toga za kapitalne investicije planirano je 470 miliona dinara.

Neki od kapitalnih projekata su izgradnja vrtića u naselju Raška, realizacija projekta Čista Srbija vrednosti 70 miliona evra kojim je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u dužini od 140 kilometara u gradskim i ruralnim područjima na teritoriji grada Vranja, te rekonstrukcija celokupne javne rasvete na teritoriji grada Vranja", rekao je Kostić.

U diskusiji tokom javne rasprave u sali Skupštine grada Vranja građane je najviše zanimalo ulaganje u infrastrukturu, pre svega asfaltiranje i rekonstrukcija gradskih i seoskih puteva, kao i izgradnja vodovodne i fekalne kanalizacione mreže.

Najnovije vesti