ZC Vranje: Osmesi srećnih majki i očeva demantuju saopštenje Dveri

Rukovodstvo Zdravstvenog centra (ZC) Vranje saopštilo je da "nije prvi put da se Srpski pokret Dveri u Vranju oglašava pod maskom dušebrižja i ukazuje na navodne nedostatke u organizacionom smislu najveće regionalne zdravstvene ustanove na jugu Srbije".

- Prošli put su uprli prstom u „Školu roditeljstva“ i pokazalo se da niti jedan od navoda koji su izneli u svom pisaniju nije istinit.

Danas im je na meti Porodilište.

Vranjsko Porodilište ove godine beleži povećanje novorođenih beba za više od sto novih života koji su na svet došli sa najboljim mogućim ocenama lekara i medicinskog osoblja u odnosu na prošlu godinu u istom tom Porodilištu koje oni besramno blate.

Osmesi srećnih majki i očeva na skoro 4.000 lica koji svakodnevno svoje bebe iznose iz vranjske bolnice su slika koja upravo govori suprotno od svih napisanih reči na portalu koji ne navodi na kom uzorku je urađeno ispitivanje iz ZC Vranje i gde ne vidimo na koji način se garantuje verodostojnost iznetih podataka - poručuju iz vranjskog zdravstva.

Po istom istraživanju istog internet portala, dodaje se u saopštenju, "Klinički centar Niš ima lošije ocene od vranjskog Porodilišta, a govorimo o jednoj klinici!"

Vranjsko Porodilište je u potpunosti renovirano i ima najmoderniju medicinsku opremu.

Podmlađen je kadar sa jednim svršenim specijalistom ginekologije i akušerstva i još dvoje mladih lekara na specijalizaciji.

Danas se u Porodilištu na Neonatologiji instalira novi transportni inkubator vrednosti oko 13.000 evra.

Svesni smo da je odnos između zdravstvenih radnika i naših pacijenatkinja nešto na čemu treba da se radi i mi ovde stalno ulažemo nadljudske napore da poboljšamo zdravstvenu uslugu u tom smislu kao i da poboljšamo uslove boravka na odeljenju.

Bolja higijena, ishrana i sve ono što je neophodno da naše majke u što boljem okruženju uz stručnu pomoć i nadzor zdravstvenih radnika donesu potomstvo na svet su naša stalna briga.

Obezbedili smo epiduralni bezbolni porođaj.

Imamo nove CTG aparate.

Prioritet nam je bolja komunikacija, međusobno razumevanje i poštovanje prava i obaveza svih, kako zaposlenih tako i naših korisnica zdravstvenih usluga -citat je iz saopštenja ZC.

Menadžment ustanove, dodaje se, uspeo je da obezbedi donaciju novog transportnog inkubatora model Isolette TI500 sa pratećom opremom, proizvođača Drägerwerk AG & Co, vrednosti 12.642 evra koji će već sutra biti u funkciji.

- U ZC uspešno podržavamo ono što je najvažnije, a to je porodica i ulaganje u buduće generacije dece i ne dozvoljavamo da se najsvetije porodične i društvene vrednosti na ovaj način obezvređuju.

Rezultati su objavljeni 6. decembra 2019. godine i apsolutno je zlonamerno to što se komentarišu danas i koriste u dnevno političke svrhe.

Naše potomstvo nije za izrugivanje i ničije političko raskusurivanje - kaže se u saopštenju ZC Vranje.

Komentari

Porodiliste i decji boks su renovirani kao i sobe na trecem i drugom spratu u kojima borave majke.Sobe su svetle sa novom stolarijom, dusecima i klimama.Svaka beba ima svoju korpicu .Majke dobijaju spavacice i bade mantile.Tusevi su na svakom spratu ispravni pa majke mogu da odrzavaju higijenu posle porodjaja.Decji boks je renoviran i u planu je osavremenjavanje opreme.Sestre maksimalno pomazu majkama pri podoju ali je prirodno da instinkt za dojenje dolazi od majke .

Ne budite smesni, ZC u Vranju je nesto sto je zaista tuzno za videti u 21. veku.

Najnovije vesti