ZC Vranje: Nošenje zaštitinih maski u zdravstvenim ustanovama obavezno

Nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama je obavezno, a posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici u Vranju su zabranjene, podsećaju u ponedeljak iz uprave vranjskog Zdravstvenog centra (ZC).

U saopštenju se šira javnost podseća da je prema Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Republike Srbije "sve vreme na snazi" odredba (iz člana 13 Uredbe) po kojoj "zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i lica koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika, obavezno nose zaštitne maske".

"Kontrolu primene iz stava 1 ovog člana obavlja Ministarstvo zdravlja", podsećaju iz vranjskog zdravstva.

U članu 14 Uredbe piše da će se novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniti za prekršaj lice kome je utvrđena obaveza i koje boravi u ustanovi, a ne nosi masku.

"U skladu sa važećim epidemijskim merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 opominjemo sve građane da poštuju mere.

Takođe, podsećamo da su posete pacijentima koji su hospitalizovani u Opštoj bolnici Vranje zabranjene", piše u saopštenju uprave ZC Vranje.

Komentari

3 vakcine i opet maska! Naterajte nepismene da se vakcinišu! Kad moraju da pale svetla i stavljaju pojas dok voze mogu i da se vakcinišu!

A nošenje maski na masovnim žurkama u kafićima i pitanje ko je u opštini izdao odobrenje - dozvolu da bašte u nekim kafićima uz preglasnu muziku rade do 3 h. U MUP-u kažu adresa je Organ Uprave Opštine Vranje. Koje je to lice iznad zakona?

Najnovije vesti