Zbog korone redukovan broj gledalaca na Borinim pozorišnim danima

Zbog pandemije koronavirusa ove godine će predstave na Borinim pozorišnim danima u Vranju (21-24. oktobar) moći da prati manji broj gledalaca nego što to omogućava kapacitet večernje scene, saopšteno je iz vranjskog teatra.

Naglašava se da kapacitet velike sale mora biti prepolovljen sa raspoloživih 256 na 130 mesta.

Najavljuje se da će karte biti u prodaji od sredine oktobra.

Cena ulaznice je 700 dinara po predstavi, a komplet karata je 2.500 dinara.

Jedan od najdugovečnijih pozorišnih festivala u Srbiji, pokrenut u čast velikana srpske književnosti Bore Stankovića, ove godine održaće se pod sloganom "Sadašnje u prošlosti".

Selektor festivala, pozorišni kritičar Slobodan Savić, pozorišni kritičar RTS-a i autora serijala "Čitanje pozorišta", odabrao je četiri predstave.

Komad Travnička hronika Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, rađena po tekstu Ive Andrića, u režiji Nikite Milivojevića otvoriće ovogodišnji festival.

Narednog dana biće odigrana Seljačka opera, poznatog mađarskog pisca Bele Pintera u režiji Atile Keresteša, nastala u koprodukciji Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta u Segedinu.

U petak 23.oktobra predstavom Kaligula, po tekstu Albera Kamija a u režiji Snežane Trišić, predstaviće se Narodno pozorište u Beogradu.

Poslednjeg dana festivala, u subotu 24. oktobra, biće izvedena predstava Zvezdara teatra Pasivno pušenje, po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Egona Savina.

U okviru pratećeg programa 40. Borinih pozorišnih dana publika će moći da pogleda izložbu slika pod nazivom „Pozorište u fotografskoj umetnosti“, Sterijinog pozorja, promociju romana "Crna ptica" mlade dramaturškinje, Vranjanke Aleksandre Jovanović, kao i dečju predstavu vranjskog teatra Čarobnjak iz Oza.

Festival je i ove godine finansijski podržalo Ministarstvo kulture sredstvima dobijenim na konkursu za savremeno stvaralaštvo.

Najnovije vesti