Vranjanka Aleksandra Jovanović objavila roman Crna ptica za Kreativni centar

Aleksandra Jovanović, mlada spisateljica iz Vranja kojoj je ove godine uručena ugledna književna nagrada "Mladi Dis", objavila je roman za decu "Crna ptica", u izdanju Kreativnog centra.

- Dvanaestogodišnja Želja čezne za tim da još jednom sretne svog oca koji je nedavno nastradao u saobraćajnoj nesreći.

U toj svojoj čežnji udaljava se sve više od realnosti i okreće se neobičnom poznaniku Vuku.

Mama i najbolji prijatelj Luka pokušaće da pokažu Želji kako su ljubav i prijateljstvo jači od svakog gubitka - kratak je sadržaj Aleksandrinog romana.

Ilustracije za ovaj roman uradio je čuveni srpski ilustrator i karikaturista Dobrosav Bob Živković.

Krajem juna Aleksandri je u Čačku uručena nagrada "Mladi Dis" (sastoji se od plakete i štampanja nagrađene zbirke) za neobjavljenu prvu zbirku pesama u rukopisu pod nazivom "Jagma", nastalu u vreme vanrednog stanja.

Odlomak iz Aleksandrinog novog romana "Crna ptica" možete pročitati ako kliknete OVDE.

PROFIL

Aleksandra Jovanović rođena je 1996. godine u Vranju. Nakon završene Gimnazije Bora Stanković upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, odsek dramaturgija, gde je diplomirala u septembru 2019. Trenutno pohađa master studije na Fakultetu dramskih umetnosti, modul dramaturgija. Neke od njenih pesama objavljene su 2019. godine u zbornicima Kiprijanov kladenac, Palanačko leto i Garavi sokak. Njena priča "Prava devojka" objavljena je u zbirci kratkih priča "Daljine" 2019. godine. Priča "Tuđi" biće štampana u zborniku Službenog glasnika ove godine, a sada je štampan njen roman za decu "Crna ptica", u izdanju Kreativnog centra.

Najnovije vesti