U subotu premijera Čarobnjaka iz Oza

"Čarobnjak iz Oza" biće prva premijera na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju od momenta obnove pozorišne zgrade.

Po motivima dela Frenka Bauma dramatizaciju je uradila Aleksandra Glovacki, a režiju potpisuje Aleksandra Kovačević iz Kraljeva.

Direktor pozorišta Nenad Jović naglasio je na konferenciji za medije u četvrtak da je najnoviji komad "velika i skupa predstava" i da će "postaviti nove produkcijske standarde" na dečjoj sceni.

- Ubeđen sam da će dugo biti na našem repertoaru – rekao je Jović.

Rediteljka Aleksandra Kovačević naglasila je da je bajka, stara više od jednog veka, uvek aktuelna.

- Potrudili smo se da nam čuveni film bude inspiracija da napravimo priču o sadašnjem trenutku, edukativnu i beskrajno zabavnu – rekla je Kovačevićeva.

Umetnički rukovodilac pozorišta Bojan Jovanović naglasio je da će ovaj komad "biti model kako će se raditi predstave na dečjoj sceni"

U predstavi igraju Jelena Filipović, Marko Nikolić, Stefan Stanojević, Marko Petričević, zatim Žetica Dejanović, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Dragan Živković, Mihael Stošić i Bojan Jovanović.

Kostime i scenografiju je osmislio Stefan Savković, originalne songove na tekstove Aleksandre Glovacki je komponovao Bata Zlatković, zq scenski pokret i koreografiju zadužena je Krenare Nevzati Keri, za dizajn svetla Radomir Stamenković, a za šminku Marija Đorđević.

Premijera je zakazana za subotu 29. februar u 12 časova prva repriza je već dan kasnije u isto vreme.

Najnovije vesti