Zavetnici: Rezignirani smo i zaprepašćeni zbog Tričkovića

Iz Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Vranju saopšteno je da su u ovoj političkoj partiji "sa zaprepašćenjem i rezignacijom primili vest da je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković prvi na listi za dodelu subvencija" na javnom oglasu za dodelu sredstava preko projekta energetske efikasnosti.

"Znali smo da je na sve spreman, da je nezasit, ali ovo je previše čak i za njega.

Prevazišao je samog sebe.

Malo je što prima platu veću od 100.000 dinara mesečno, dnevnice i ima niz beneficija, a sve na teret nas koji punimo gradski budžet, nego se besramno prijavljuje za subvencije ili prevedeno na srpski pomoć slabo stojećim građanima da uvedu grejanje i promene dotrajalu stolariju.

Prijavio se i izbio na prvo mesto na rang listi uz svesrdnu pomoć svojih stranačkih kolega.

Usput, to je jedino prvo mesto koje je zauzeo u životu", navodi se u saopštenju Zavetnika Vranja.

U tekstu saopštenja konstatuje se da je predsednik gradske Skupštine "drugi čovek u gradskoj hijerarhiji koji treba da bude ogledalo vlasti, pokazni primer drugima u pozitivnom smislu".

"Ali, on je sve suprotno od toga i prava slika i prilika lokalne vlasti.

Princip ove vlasti i njenih vrlih predstavnika je zgrabi i beži.

Međutim, sve dođe na naplatu, pre ili kasnije.

Biće pre nego se neki, sada nedodirljivi, nadaju.

Ovakvu bahatost, bezobrazluk i osionost do sada nije pokazala nijedna vlast, osim one posleratne, komunističke.

Neodoljivo podsećaju na te ljude.

Javnost u Vranju je zgrožena, rezignirana i ozbiljno ljuta na lokalnu vlast koja se isključivo bavi zadovoljavanjem svojih nezajažljivih potreba", zaključuje se u saopštenju Zavetnika koje je potpisao predsednik Gradskog odbora Vuk Nikolić.

Podsećanja radi, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja, osnovana od Gradskog veća, odlučila je da Tričkovićeva prijava na Javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti za nabavku i instalaciju kotlova (zavedena pod rednim brojem 40-290/2021-04) dobije najviše poena, odnosno bude prva od pet, koliko ih je na preliminarnoj listi građana koji će dobiti novac iz gradskog budžeta.

Najnovije vesti