SSP: Da li je Tričković privilegovan, gde je stočni fond

Povodom Konkursa za podizanje energetske efikasnosti i glasina da je prvi na listi za dobijanje subvencije predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Vranju postavljaju pitanje da li država Srbija i njene institucije u ovome vide nešto sumnjivo?

U saopštenju odbora Đilasove prtije u Vranju konstatuje se najpre da Tričković ima mesečna primanja iz budžeta grada Vranja i to, navode SSP-ovci, prema podacima Agencije za sprečavanje sukoba interesa "u iznosu od 107.727 dinara, te da je suvlasnik Veterinarske stanice Vranje (16,52 odsto vlasništva), te da je "drugi suvlasnik njegov brat Dušan Veličković".

Iz SSP- postavljaju niz pitanja u vezi sa ovom temom.

"Da li je sumnjivo što Veterinarska stanica Vranje od grada Vranja kao jedini ponuđivač po konkursu dobija ugovore za veštačko osemenjavanje goveda od 2013. godine i to po najvišoj pojedinačnoj ceni i to ne u Vranju, već u Srbiji. I to, sumnjivih ugovora i novčanih transakcija?

Grad Vranje i gradonačelnik Zoran Antić sa Veterinarskom stanicom Vranje u 2013. godini potpisuju ugovor po pojedinačnoj ceni od 3.900 dinara po grlu, uz napomenu u Ugovoru da je pojedinačna prihvatljiva cena u iznosu od 4.800 dinara po grlu. Uvidom u pojedinačne kartone za osemenjivanje, sa imenima grla i vlasnika, fakturisana cena vlasnicima grla je 1.200 dinara.

U dva naloga za plaćanje od 3. juna 2013 i 8. aprila 2013. godine za ukupno 242 grla grad uplaćuje 203.280 din, cena po grlu je 700 dinara.

Gde je otišla razlika i kome do punog iznosa prihvaćene cene?

U završnom računu za 2013. godinu navedeno je da je kompletan ugovoreni iznos za ove namene potrošen.

Na isti način je nastavljena sve do danas dok je na čelu Skupštine grada Dejan Tričković.

Da bi se eliminisala konkurencija uslov u javnom pozivu za 2019. godinu je "da ponuđač u prethodnih 5 godina izvršio ovu uslugu u minimalnom iznosu 5.000.000 dinara godišnje".

Da li je nadležnim organima sumnjivo što je od 2016. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa Veterinarskom stanicom Vranje potpisao ugovore za veštačko osemenjivanje goveda na iznos, kako u ugovorima navode, po "najniže ponuđenoj ceni" od 3.600 dinara, ako su u ostalim opštinama iznosi: Bujanovac - 2.300, Šabac - 3.000, Dimitrovgrad - 2.000, Loznica - 2.000, Nova Varoš - 1.000, JKP Veterina Beograd - 700 dinara.

Kako je moguće da se pored brojnih veterinarskih stanica i ambulanti niko od 2013. godine nije javio na ovako unosan konkurs?

Da li uz veštački osemenjeno govedo Veterinarska stanica Vranje nudi i zamenu stolarije krajnjem korisniku, jer ova cena i to može da pokrije?

Da li je moguće da niko od nadležnih ne reaguje na ovakvo isisavanje para iz budžeta grada Vranja i to baš kada su nam puna usta sela, seljaka i obnove stočnog fonda?

I najbitnije pitanje, koji su efekti ovako potrošenih sredstava, gde je taj stočni fond", navode iz SSP-a u saopštenju od petka.

Najnovije vesti