Zavetnici ne ostaju dužni SNS-u: Nećemo vam se skloniti u stranu

Nakon podrobnog čitanja saopštenja Gradskog odbora SNS-a u Vranju "ostali smo zgranuti i u neverici da neko ko nije ni slovom prozvan u našem saopštenju odgovara", saopštili su u četvrtak iz Srpske stranke Zavetnici u Vranju, nakon što je na njihovo saopštenje o situaciji u kojoj su se našli radnici ugašenog pogona Geoksa reagovao lokalni SNS.

"Odgovor sadrži prozivku, etiketiranje, vređanje, nipodaštavanje političkog takmaca na krajnje bahat, osion i nevaspitan način.

Rečnik koji koristite u Vašem saopštenju nećemo posebno komentarisati jer istinito i iskreno govori o Vama, a nas ne dotiče.

Gospodo vranjski naprednjaci, nismo Vas prozvali za neispunjena obećanja bivšim radnicima Geoksa jer im Vi niste ništa ni obećali, a i zašto bi se mešali u svoj posao kada ste očekivali da neko "sleti" i reši sve probleme čarobnim štapićem.

Pošto niko nije "sleteo" i rešio problem, a obećao je, onda su Vam krivi Zavetnici koji su samo podsetili na dato, a neispunjeno obećanje oročeno na 15. septembar 2021", navodi se u uzvratnom saopštenju Zavetnika.

U tekstu saopštenja dodaje se da je pokušaj naprednjaka da edukuju zavetnike "malo komičan".

"Jer manje obrazovanog podučava obrazovan, a ovde je potpuno obrnuta situacija na Vašu štetu.

O kupljenim diplomama drugom prilikom.

Vašu prikrivenu pretnju i "očinski" savet da se sklonimo u stranu da Vam ne smetamo u radu nećemo poslušati iz dva razloga.

Prvi je taj što Vama nije potrebno da Vam neko drugi smeta, Vi ste sami sebi smetnja.

Drugi, jer je Srpska stranka zavetnici u Vranju najmlađa stranka po formiranju i po članstvu, tako da će neopterećena balastom bivše vlasti nastaviti svoje opoziciono delovanje.

Aluzija da mi sedimo u udobnim foteljama nikako Vam nije na mestu, budući da ste se Vi uvalili u mekane i udobne fotelje, zauzeli veoma dobro plaćene funkcije, a na probleme građana gledate iz službenih automobila", navode Zavetnici.

Oni u saopštenju dodaju kako ne veruju da su naprednjaci "ovim napadom na Zavetnike imalo pomogli radnicima Geoksa".

"A, mozda i jeste jer su shvatili da od Vas ne mogu očekivati pomoć i podršku.

I, na kraju, svojim saopštenjem niste uspeli da promenite činjenicu da je predsednik Srbije obećao dolazak u Vranje 15. septembra 2021. i rešavanje problema 1.200 radnika Geoksa, a da nije došao i da su oni prepušteni na milost i nemilost zloj sudbini", navodi se u saopštenju koje je potpisao Vuk Nikolić, predsednik Zavetnika Vranja.

Najnovije vesti