Zavetnici o Slučaju Geoks: Od Vučića ni traga ni glasa

Iz Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Vranju podsećaju javnost na obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića "da će 15. septembra biti u Vranju i rešiti problem prevarenih radnika Geoksa.

"Juče je bio 15. septembar, a od predsednika ni traga, ni glasa, niti najave kako i na koji način će biti rešen problem 1.200 radnika!

Sve se svelo na "obećanje - ludom i naivnom radovanje".

Jedino što je urađeno za bivše radnike Geoksa je to da im je iz budžeta Srbije uplaćena jednokratna pomoć od po 53.000 dinara, poput milostinje i to je sve", konstatuju Zavetnici Vranja.

Ako je ovaj model pomoći bio moguć u slučaju radnika Geoksa, dodaje se u saopštenju, postavlja se pitanje, navode Zavetnici, "zašto na isti način nije isplaćen zarađeni novac koji radnici vranjske Koštane godinama neuspešno potražuju?"

"Dakle, posle još jednog izneverenog obećanja bivšim radnicima Geoksa ostaje da se sami snalaze, traže posao na drugom mestu ili, što je najstrašnije i najžalosnije, van Srbije.

Bilo bi mnogo pametnije i dalekovidije da su subvencije koje su date "Geoksu pobegulji" u iznosu od po 9.000 evra po radniku direktno date ovim radnicima da započnu i održe svoje male preduzetničke radnje.

Ovde se išlo iz greške u grešku, a onda u lažna obećanja.

Plašimo se da ovo ne postane model i za ostale masno subvencionisane strane investitore.

Ovo je poslednja opomena državi da se okrene domaćim investitorima u svim oblastima i pomogne im subvencijama, jer oni neće nigde pobeći pošto im je Srbija jedina domovina.

Vranje i Vranjski okrug vape za investicijama, fabrikama i novim radnim mestima.

Poslednji je trenutak za realne poteze za dobrobit Vranja, a ne za lažna obećanja", navodi se u saopštenju Gradskog odbora Zavetnika koje je potpisao predsednik Vuk Nikolić.

Najnovije vesti