Zaplenjeno zlato na Merdaru (FOTO)

Sprečen je pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i narodne nošnje u vrednosti od preko milion dinara na administrativnom punktu Merdare, saopštava Uprava carina.

- Kada je na carinsku kontrolu pristigao ''reno'' nemačkih registarskih oznaka, kojim su iz Đakovice ka Minhenu putovala dvojica putnika sa nemačkim pasošima, na pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave odgovorili su da osim ličnih stvari nemaju ništa.

Nakon detaljnog pregleda automobila i prtljaga, u torbama koje su se nalazile u gepeku pronađena je romska narodna nošnja, kao i prazne kutije od nakita.

Na pitanje carinika gde se nalazi nakit iz kutija, stric i sestrić su prvo odgovorili da ga je ''snajka odnela avionom''.

Međutim, u nastavku kontrole nakit je otkriven u naslonu za ruku između vozačevog i suvozačevog sedišta, a putnici su rekli da su ga poneli sa sobom na svadbu - saopštava Carina.

Vrednost robe, među kojom su bile ogrlice sa skupocenim dukatima, narukvice, prstenje, ali i venčanica i drugi materijali za nošnju, procenjena je na iznos od preko milion dinara.

Najnovije vesti