Na granici zaplenjen kilogram zlata (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, u dva odvojena prekršaja, sprečili krijumčarenje više od kilograma zlatnog nakita, saopštava Uprava carina.

- Kada je na red za carinsku kontrolu stigao „porše“ belgijskih registarskih oznaka, putnici, bračni par i dvoje dece, svi državljani Belgije turskog porekla, na pitanje da li imaju nešto da prijave, odgovorili su odrečno.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike.

Tada su među ličnim stvarima putnice i u prtljagu, koji se nalazio u gepeku, pronašli kutijice i vrećice sa zlatnim nakitom - navode iz Carine.

Reč je o više od kilograma zlatnog nakita, među kojim je bilo 8 ogrlica teških gotovo 550 grama, 4 narukvice od oko 330 grama, 2 prstena i 23 zlatnika različite veličine i gramaže od ukupne težine od preko 170 grama, čija je vrednost gotovo tri i po miliona dinara.

Јoš jedan prekršaj na Gradini otkriven je prilikom kontrole „mercedesa“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla.

- Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovor je glasio da imaju samo lični prtljag.

Međutim, detaljan pregled demantovao je njihove reči kada je u džepu šorca, koji je suvozač nosio na sebi, pronađeno 12.000 evra.

Potom je i prtljagu 40-godišnjeg vozača otkrivene neprijavljen novac u iznosu od 51.000 evra.

Interesantno je da su novčanice u apoenima po 500 evra bile sakrivene tako što su prethodno bile umotane u foliju, pa zašivene u postave tri jakne.

Kako novac nisu prijavili, putnicima je, svakom pojedinačno, vraćen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 43.000 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Najnovije vesti

Foto promo Dve biciklijade za vikend u Vranju »

Ovom sportskom događaju prethodiće Mini biciklijada, koja je namenjena najmlađima i biće održana u subotu 20. jula.Start...