Za popravku puta ka Prvoneku 2,7 miliona dinara

Sedamnaest godina nakon završetka izgradnje Brane Prvonek, akumulacije koja pijaćom vodom snabdeva Vranje sa širom okolinom, počelo je delimično presvlačenje puta i krpljenje udarnih rupa od Vranjske Banje prema brani, u dužini od 8 kilometara.

Kako je na svom Fejsbuk profilu objavio predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, nadležni u toj opštini "prepoznali su potrebu meštana Banje za popravkom puta".

- Ova deonica puta uništena je za vreme izgradnje brane Prvonek.

Popravka putnog pravca od Vranjske Banje do Prvoneka od velikog je značaja za meštane okolnih naselja ali i za samu Banju koja pokušava da iskoristi svoje turističke potencijale - izjavio je Sentić za lokalnu TV Vranjska plus.

Radove koji bi trebalo da traju desetak dana izvodi preduzeće „5D“, a ukupna vrednost investicije je 2,7 miliona dinara.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić rekao je nedavno na konferenciji za medije SNS Vranje da ova opština pod sadašnjim rukovodstvom može da se pohvali dobrim rezultatima, ističući pre svega "rešavanje višedecenijskih problemi građana".

- Urađena je kanalizacija u naseljima Štipljani i Gušteri, pešačka staza od železničke stanice do Rudničkog puta u dužini od dva kilometra, toplifikacija balon sale i zatvorenog bazena, ulica pored obdaništa, put od spomenika palim borcima do Bujkovca.

U seoskim sredinama urađena je jedna ulica od 120 metara pored ambulante u Krivoj Feji, druga ulica pored pijace dužine 140 metara, spojeno je 3,8 kilometra puta prema Planinarskom domu, 6,5 kilometara od Krive Feje do Nesvrte i sl.

U 2017. godini imali smo budžet za komunalni program od 49,5 miliona dinara - rekao je Sentić.

Najnovije vesti