Stanojević: Asfaltiraću Ulicu Bore Stankovića

Novi član Gradskog veća Vranja za komunalnu delatnost, infrastrukturu i urbanizam Dejan Stanojević pompezno je, po stupanju na dužnost, najavio da će lokalna samouprava, za najviše mesec dana, početi proces rekonstrukcije Ulice Bore Stankovića.

- Pripremaće se projektna dokumentacija i radovi će početi u najkraćem roku. Krećemo intenzivnije u realizaciju komunalnog programa – najavio je Stanojević.

On je dodao da su nadležni u JP Vodovod obezbedili 700 tona asfalta, a Grad Vranje još 500 tona za krpljenje udarnih rupa i rešavanje hroničnih problema u 24 gradske ulice.

On je potencirao radove u ulicama Hristijana Karpoša, Zmaj Jovinoj, a kruna će biti rekonstrukcija, asfaltiranje i konačna rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića koja će trajati do kraja ove ili do početka sledeće godine, uz prateće vodovodne, kanalizacione i elektro radove.

- Količina od 1.200 tona je rekordna u odnosu na sve prethodne godine, tako da ćemo srediti sve ulice u gradu – kazao je Stanojević, koji je najavio i čišćenje i pranje kolovoza i trotoara pred Uskrs.

On je izjavio da je Direkcija za razvoj i izgradnju, sada ugašeno preduzeće, pod njegovom direktorskom palicom u periodu 2004-2008. u sklopu sprovođenja komunalnog programa „asfaltirala 136 ulica u gradu“.

Novi gradski većnik Stanojević rođen je 1971. godine u Vranju. Diplomirao je na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu 1999. godine.

Od 2004. do 2008. godine obavljao je funkciju direktora JP Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja, i u tom periodu bio član Opšinskog veća za infrastrukturu.

Bio je i zamenik i jedno vreme izvršni direktor u istom preduzeću.

Trenutno je na funkciji izvršnog direktora JP Vodovod Vranje.

Nekada je bio lider vranjskog DSS-a, a sada je član SNS-a.

Više javno tužilaštvo u Vranju je krajem 2015. godine optužilo je Stanojevića i još nekoliko osoba da su navodno počinili produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja u poslovima izrade tehničke dokumentacije za obnovu ulica u Vranju.

Pred vranjskim Višim sudom osuđen je nepravosnažno na dve godine zatvora, sa pravom žalbe Apelacionom sudu. Presuda je, prema poslednjim informacijama, ukinuta na višoj instanci.

Na zahtev Višeg javnog tužilašta, posle privremenog oduzimanja imovine optuženog Dejana Stanojevića Denzija, privremeno je oduzeta i imovina članovima njegove porodice.

Najnovije vesti