Stanojević: Četrdeset miliona za ulice, od petka počinje rekonstrukcija Lungine (VIDEO)

Gradski većnik za infrastrukturu Dejan Stanojević izjavio je u četvrtak da će od petka 22. juna početi realizacija Komunalnog programa Grada Vranja za 2018. godinu i to rekonstrukcijom ulica na području grada.

On je pred novinarima najavio da će već od petka početi radovi na rekonstrukciji Ulice Jovana Jankovića Lunge, i da od toga dana, vozači koji dolaze iz smera Medicinske škole i Rode neće moći da skrenu u Lunginu ulicu prema bolnici, zbog radova, već će morati da koriste alternativne pravce.

Takođe, ni oni koji dolaze ka bolnici iz smera Lenjinove ulice, neće moći da skreću ka Sportskom centru i Medicinskoj školi.

- Lungina ulica biće kompletno rekonstruisana, zajedno sa kanalizacionom mrežom, a izvođač radova će biti firma "Saba Belča".

Radovi su zahtevniji i trajaće oko mesec dana, pa molimo sve građane za strpljenje i razumevanje zbog zatvaranja ulice - rekao je Stanojević.

Za petnaest ulica koliko će se kompletno rekonstruisati, rekao je Stanojević, izdvojeno je 40 miliona dinara.

- Od petka počinju i radovi na rekonstrukciji trotoara u Ulici Ive Lole Ribara, na potezu od Šumskog gazdinstva, prema raskrsnici kod Parking servisa, i to na obe strane.

Biće postavljene nove behaton ploče - rekao je Stanojević.

Biće rekonstruisane i ulice Hristijana Karpoša (uz kompletnu rekonstrukciju atmosferske kanalizacije), Crnogorska, Bakije Bakića i Dobrivoja Stankovića u Gornjoj čaršiji, Deligradska, Todora Španca (kod Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje), Zmaj Jovina...

Kao i dve bitnije ulice u narednom periodu Kneza Miloša (od knjižare Nolit do restorana Kod bake na ručak), te Narodnog heroja (od pozorišta do ATD-a).

Kao i sokaci u ulicama Partizanski put i Hadži Tominoj u Sobini.

- JP Vodovod radiće put prema Brani Prvonek - najavio je Stanojević.

Vodovod je izdvojio 400.000 dinara za popločavanje ulaska u park iz pravca Hotela Vranje, dodao je on.

Za uređenje Radničke ulice, od Motela ka raskrsnici kod Tehničkog pregleda Dunav, biće izdvojeno 10 miliona dinara, a radovi će početi od 1. jula, dok za deo iste ulice od Motela do Železničke stanice (skidanje kocke, asfalt, trotoari) investitori Ministarstvo privrede i Grad Vranje izdvojili su 37 miliona.

U lokalni put Ćukovac - Dulan investirano je 10 miliona dinara, a za parking kod Gradske biblioteke 3,5 miliona dinara.

ULICA BORE STANKOVIĆA

Stanojević je najavio rekonstrukciju ulice Bore Stankovića, koja je sada u katastrofalnom stanju, a jedna je od najfrekventnijih ulica u Vranju.

- Tu je moralo doći do izmene postojećeg projekta.

Ranije nije uzet u obzir most na sredini ulice, postoje još neke manjkavosti u tom starom projektu.

Tako da je prvobitni projekat je u većem delu anuliran, jer, ipak, reč je o ulici od 1,2 kilometra, planira se i uređenje kružnog toka kod kasarne, tako da idemo na sigurniju varijantu i ozbiljnije projektantske kuće.

Praktično radi se novi projekat ispočetka - rekao je Stanojević.

Komentari

Pa gde ste jos culi da se krecu radovi u petak dan pred vikend koji vi naravno necete raditi.Ulicu od 300m ce radite 5 meseca. U Cukovac i Dulan ste radili put zbog restoran. Sad ovde radite mrezu za buducu stambenu zgradu. Pustite bar ljude da rade da se sami snalaze kako znaju i umeju ne rusite vise kioske i ostalo ne dirajte ljude da rade bar kad ima posao bar i nocu.Da je dobro raditi nocu Vi bi prvi u opstinu radili u 3. smenu. Nije naravno nego muka tera narod da radi kad mora.

Najnovije vesti