Za novo lice Vranja: Nisu nam dali da overimo potpise VIDEO

Ivica Petrušević i isidor Stefanović, predstavnici lokalne koalicione liste Za novo lice Vranja, u petak su za opstrukciju u overi potpisa njihove odborničke liste osumnjičili lokalnu vlast u Vranju.

"U nameri da učestvujemo na lokalnim izborima sprečeni smo zastrašivanjem overivača potpisa", rekao je Petrušević.

On je saopštio da su za šest dana, uz pomoć svojih aktivista i omladinaca, sakupili više od 650 potpisa (potrebno 600) za prijavu odborničke liste i učešće na lokalnim izborima.

"U subotu, nakon što smo uredno predali zahtev za overu potpisa, overivač iz gradske uprave je smišljao razne izgovore, kako nam fali, ovo, fali ono od dokumentacije i slično, da ne može zbog nekih stvari da nam overi potpise i slično.

Dogovorili smo se da to dopunimo do jutra i doveli ljude za overu potpisa.

Kada sam ga u nedelju pozvao telefonom, rekao mi je da je upozoren iz vrha lokalne vlasti da ne dolazi u naše prostorije.

Sve se desilo nakon što se Vranjem pročulo da je veliki broj Vranjanaca, posebno mladih ljudi, odlučan da glasa za Miloša Parandilovića", rekao je Petrušević na improvizovanoj konfernciji za medije ispred zgrade Gradske uprave.

Petrušević je kazao da je, sa druge strane, nejasno kako su pojedine liste u Vranju sakupile potpise za odnornički kandidaturu.

"Znam za jednu listu koja je predala 850 potpisa, što je 16 punih autobusa građana, a da ja ispred prostorija te partije nijednog dana, a stalno tu prolazim, nisam video nijednu osobu da daje potpis za njihovu listu.

Zbog toga pozivamo građane da na lokalnim izborima ne glasaju, a da na republičkim podrže listu Srbija protiv nasilja", rekao je Petrušević.

U obraćanju novinarima Isidor Stefanović kazao je da je zabranom overitelju da dođe na mesto gde se prikupljaju potpisi oduzeto ustavom zagarantovano pravo velikom broju ljudi da budu birani i najavio preduzimanje konkretnih mera.

Podsećanja radi, pre izvesnog vremena najavljeno jed a će na lokalnim izborima u Vranju nastupiti i odbornička lista Za novo lice Vranja, ispred koje imenom i prezimenom stoji narodni poslanik u Skupštini Srbije Miloš Parandilović.

Rečeno je da će lista na lokalnu nositi naziv Za novo lice Vranja – Miloš Parandilović – Boban Mladenović.

Listu je trebalo da predvodi Boban Mladenović, privatni preduzetnik.

Listu je trebalo da u najvećem broju čine privatni preduzetnici i vlasnici privatnih radnji.

Najnovije vesti