Za izgubljeni proces Poreska bi da gradu Vranju plati samo osnovni dug

Pitanje isplate duga Poreske uprave po pravnosnažnoj izvršnoj presudi kojom bi grad Vranje trebalo da naplati 6 miliona dinara je neizvesno, jer iz Poreske uprave, kako objašnjavaju iz gradskih struktura, žele "da plate samo osnovni deo duga", bez troškova i kamata.

Za epilog ovog slučaja se na sednici Skupštine grada Vranja zainteresovao bivši direktor likvidiranog JP SKijalište Besna kobila i šef odborničke grupe JS Dejan Manić, tražeći informaciju od predstavnika Gradskog javnog pravobranilaštva "dokle se stiglo sa potraživanjem Skijališta prema Poreskoj upravi".

- Koliko znam, proces je dobijen pravnosnažno.

Treba da se isplati sa kamatama oko 6 miliona dinara zbog ranije prinudno, a neopravdano naplaćenog poreza, što bi bio izuzetno značajan prihod za grad - rekao je Manić.

Zamenik gradskog javnog pravobranioca Dragan Mihajlović potvrdio je da su sredstva svojevremeno prinudno skinuta sa računa Skijališta, ali da je to tada "platio grad Vranje".

- Radi se o sredstvima koje je Uprava prihoda skinula neosnovano.

Posle nekoliko godina presuđeno je u našu korist.

Međutim, sada ima problema jer na zahtev likvidacionog upravnika poreski organi žele da tu obavezu plate bez kamata, što naravno mi ne želimo nikako da prihvatimo - kazao je Mihajlović.

Neizvesno je još uvek kako će se ovaj slučaj okončati.

Najnovije vesti