Vulin u Jumku: Ovde se proizvede 20.000 maski dnevno

Jumko Vranje prilagodio se potrebama vanrednog stanja, potrebama svih nas, svih građana i proizvodi baš ono što nam je najviše potrebno, a to je 20.000 zaštitnih maski dnevno, izjavio je u ponedeljak ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

On je obišao pogone kompanije Jumko gde se, od uvođenja vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa, izrađuje zaštitna oprema.

- Jumko je već opremio najveći broj javnih ustanova u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, čime su značajno pomogli i bezbednosti i očuvanju zdravlja i sigurnosti svih pripadnika Vojske Srbije - rekao je Vulin.

U ponedeljak je rečeno da je rad u Jumku organizovan u više smena.

- Svaki od 200 radnika angažovanih na proizvodnji maski ima neophodna zaštitna sredstva za rad, a među radnicima nema panike - kazao je direktor Jumka Branislav Trajković.

On je dodao da će kompanija Jumko staviti sve svoje resurse na raspolaganje svojoj državi i narodu u ovoj teškoj situaciji.

Tokom posete kompaniji Jumko, ministar Vulin je, u pratnji komandanta Četvrte brigade kopnene vojske brigadnog generala Slobodana Stope, obišao radnu jedinicu balistike kompanije Jumko.

MASKE OD PAMUKA

Generalni direktor kompanije Jumko Branislav Trajković rekao je da je nakon uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Jumko kao odgovorna državna kompanija formirala krizni štab koji 24 časa dnevno preduzima sve mere i postupke na zaštiti zaposlenih.

- Od prošle nedelje krenuli smo maksimalno sa proizvodnjom maski. Jumko je više hiljada maski i stotina skafandera prvo donirao bolnicama u Vranju, Bujanovcu, Vladičinom Hanu, Bosilegradu, raznim institucijama poput Doma za stare i socijalnim institucijama - rekao je Trajković, objasnivši da Jumko izrađuje maske od najkvalitetnijeg pamuka.

Najnovije vesti