Vulin: Koridor 10 već dve godine najbezbednija saobraćajnica u Evropi

Vranje - Ministar Aleksandar Vulin izjavio je u četvrtak da je zahvaljujući "odgovornom i predanom radu" pripadnika policije, Koridor 10 najbezbednija saobraćajnica u Evropi.

On je, prezentujući rezultate tromesečne akcije (15. jun - 15. septembar) pojačanih mera i aktivnosti policije na Koridoru 10, naveo da je ostvareno "povoljno stanje bezbednosti na ovom putnom pravcu".

Ministar je mišljenja da je "povećano prisustvo policije na Koridoru 10 značajno doprinelo smanjenju prekršaja i krivičnih dela".

"Tokom 2022. godine Koridorom 10 prošlo je više od 14 miliona lica i 4 miliona vozila, što jasno govori koliko je naš Koridor 10 bezbedan i siguran.

Velika vidljivost i prisustvo policije, kao i njihov efikasan rad, doprineli su smanjenju prekršaja i krivičnih dela iz svih oblasti na Koridoru 10", tvrdi Vulin.

Ukupan broj krivičnih dela počinjenih na Koridoru 10 smanjen je za 35,87 odsto u odnosu na 2021. godinu, naveo je.

"Počinjeno je 59 krivičnih dela, dok su u 2021. godini bila 92 krivična dela.

Za 25 odsto smanjen je broj krivičnih dela na parking prostorima benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata i uređenih odmorišta na putnim pravcima Koridora 10 tokom ove letnje turističke sezone", podaci su kojima barata Vulin, uz napomenu da je broj tih dela - 9.

Najnovije vesti