Vučić: Za stadion u Vranju 20 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Leskovcu da će radovi na izgradnji šest fudbalskih stadiona, od kojih će jedan biti u Vranju, početi najkasnije u aprilu sledeće godine.

On je precizirao da će cena izgradnje po jednom stadionu biti 20 miliona evra, te da će svaki imati po 8.200 mesta.

On je tokom obilaska stadiona "Dubočica" u Leskovcu potvrdio da su završeni projekti za građevinske dozvole, te da slede projekti za izvođenje radova.

- Stadioni će biti po međunarodnim, UEFA standardima, pokriveni, sa najmodernijim reflektorima.

Na njima će moći da igra reprezentacija.

Danas imamo više novca nego ranije; dajemo svuda, moramo da razvijamo zemlju, da zapošljavamo građevinske kompanije, da podižemo rast da bismo mogli da podižemo plate i penzije.

Ovako podižemo fudbalsku infrastrukturu - izjavio je Vučić.

Ostali stadioni biće u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu i Leskovcu.

Naveo je i da je jedanaest stadiona u Super ligi Srbije u fudbalu renovirano i da "klubovi koji igraju u Prvoj ligi više nemaju blatnjave terene".

SPORT, MUZIKA, TURIZAM

Izgradnja ovih stadiona je deo investicionog plana koji je predsednik Srbije predstavio sredinom avgusta na vanrednoj konferenciji za novinare. Najavio je ulaganja od 12 milijardi evra za nove projekte, ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu, zdravstvo, školstvo, turizam.

- Posebno se ulaže u turizam na vodi, izgradnju metroa, izgradnju i nacionalnog i još devet stadiona na teritoriji cele države, izgradnju zgrade Filharmonije - rekao je Vučić.

On je još u julu prošle godine govorio o izgradnji nacionalnog stadiona, da će izgradnja početi u septembru 2019. godine, da će koštati najmanje 200 miliona evra i da je novac za stadion spreman.

Po Vučićevoj računici ispada da će cena jednog sedećeg mesta biti oko 2.440 evra, skuplje od onog što se ranije najavljivalo (prvobitno se govorilo o 1.500 do 2.000 evra po sedištu).

Izgradnju stadiona na prostoru Sportskog centra u Vranju trebalo bi da finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Komentari

Gde su 550.000.00 evra za izgradnju gradskog stadiona Dinamo Vranje, koje je dala Svajcerska gde je nestao novac za izgradnju stadiona.

Najnovije vesti