Posle sastanka Vučić - Antić: Dinamo dobija superligaški stadion (FOTO, VIDEO)

Vranje i FK Dinamo dobiće moderan fudbalski stadion sa oko 10.000 sedećih mesta, stadion koji ispunjava sve uslove za takmičenje u Super ligi Srbije, a ceo objekat trebalo bi da bude završen u što kraćem roku, možda i za prolećni deo sezone Super lige Srbije, saopšteno je u subotu na zajedničkoj konferenciji za medije rukovodstva Grada Vranja i vranjskog superligaša.

Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić rekao je da je ulazak i opstanak FK Dinamo u Super ligu "veliki projekat iza koga moraju da stani svi u Vranju", te da je stoga najnovija vest da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao izgradnju fudbalskog stadiona koji bi ispunjavao sve uslove za takmičenje u Super ligi više nego dobra.

- Ovo rukvodstvo je i dosad mnogo pomagalo Dinamu, imamo moralnu obavezu da to činimo kao lokalna samouprava, da pronađemo sponzore i uz dobar stručni rad što više pomognemo Dinamu u budućnosti - rekao je Antić.

Gradski većnik Nenad Đorđević kazao je da je FK Dinamo postigao istorijski uspeh, da grad nikada nije imao klub u tom rangu takmičenja i da je, u skladu sa tim, "Grad i pomagao Dinamu".

- Bilo je nekih nesuglasica, nije uvek bilo mogućnosti da se sve stvari u vezi sa Dinamom finansijski isprate, a sada sa podrškom predsednika Vučića moći ćemo da valorizujemo uspeh koji je postigao Dinamo.

Dolazi lepše vreme za Vranje i vranjski sport, samim ovim novim ulaganjima u infrastrukturu - rekao je Đorđević.

Poslanik SNS Slaviša Bulatović podsetio je da je Grad Vranje finansirao Dinamo u ovoj godini sa 17 miliona dinara, što je "možda i više nego što je bilo realno".

- Ova najnovija pomoć biće još jedan dokaz u nizu da je država na jugu prisutna i da je predsedniku Vučiću stalo da se Srbija ravnomerno razvija, pa i na polju sporta.

Ponosan sam što smo svi za ovim stolom, želim da čestitam gradonačelniku Vranja i njegovim saradnicima što su našli način da pomognu klubu novcem koji sam pomenuo - rekao je Bulatović.

Šef stručnog štaba i predsednik Dinama Dragan Antić najavio je da će Dinamo od sledeće kalendarske godine igrati u Vranju.

- Ovo je možda najveća investicija u Vranju u poslednjih nekoliko decenija.

Dobio sam obećanja od Vučića da će nam pomoći da postanemo stabilni superligaši, a zašto da ne zaigramo u evropskim takmičenjima, što je sugerisao i on prilikom našeg susreta.

Zahvalan sam i što će gradska vlast ubuduće imati još bolju saradnju sa nama - rekao je Antić, zahvaljujući sa na razumevanju i rukvodstvu Grada Vranja, poslaniku Bulatoviću i državnom sekretaru Draganu Stevanoviću koji su "posredovali u realizaciji" ove ideje.

On je najavio i izgradnju terena sa veštačkom travom, postavljanje reflektora koji su "već obezbeđeni" i ispunjenje svih ostalih uslova za takmičenje u Super ligi Srbije koje predviđaju propisi FSS.

Na konferenciji za medije je rečeno da je rano govoriti o finansijskoj konstrukciji, ali da se očekuje da izgradnju pomogne i UEFA.

Gradski stadion biće gotov u roku

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević potvrdio je da je rok za završetak rekonstrukcije Gradskog stadion u Vranju u Ulici Kosovskoj 22. novembar ove godine.

- Od starta je rok za rekonstrukciju stadiona bio 2 godine.

Mi se i dalje krećemo u okviru tog roka i Gradski stadion će biti završen na vreme - rekao je Đorđević.

Najnovije vesti