Vučić: Albanci ignorišu političku volju 42 odsto Srba u Bujanovcu

Vranje/Beograd - Albanci u Bujanovcu formiranjem vlasti bez Srba "žele da nas ucenjuju", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u Dnevniku 2 RTS-a u sredu uveče.

– Zanimljivo, kod mene su došli predstavnici Albanaca i rekli "Hajde Vučiću, integriši nas u državne organe, integriši nas u sistem".

I ja se obradujem i kažem: "Razmisliću, nema problema".

A, onda sutradan odu u Albaniju i oni im kažu formirajte vlast bez 42 odsto Srba, izbacite SNS i ne znam ko je još od srpskih stranaka prešao cenzus tamo.

Izbacite Srbe na lokalnom nivou, izbacite 42 odsto stanovništva, ali zato tražite da uđete u centralni nivo vlasti u Beogradu sa 1 odsto.

I onda, vi kažete malo je čudna ta teorija, ali nam je razumljivo zašto to rade.

Mislim da oni žele da mogu u jednom trenutku da nas ucenjuju različitim vrstama pritisaka, da podižu štrajkove i slično.

Oni će vam reći a zašto ste u Medveđi sami, a u Medveđi smo sami zato što tamo živi realno 300 Albanaca, a ne 4.000 kao što ste lagali decenijama - rekao je Vučić.

Na konstitutivnoj sednici SO Bujanovac u sredu četiri albanske stranke formirale su vlast, zbog čega su srpski odbornici napustili zasedanje.

Novoizabrani predsednik opštine Nagip Arifi ostavio je mogućnost da Srbi ipak budu deo proširene vladajuće koalicije.

Najnovije vesti