Vranjskom zdravstvu donirana tri CTG aparata

Holding kompanija Jumko donirala je jedan, a dobavljači dva CTG aparata Službi za ginekologiju Zdravstvenog centra u Vranju, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Vrednost donacije je 750.000 dinara.

- Holding Kompanija Jumko smatra da je najbolji način doprinosa društvenoj zajednici kroz praktičnu donaciju koja potencijalno može da spasi nečiji život.

Zajedničkim snagama u saradnji sa rukovodstvom Zdravstvenog centra Vranje trajno smo se opredelili da ulažemo u medicinsku opremu i pomažemo zdravstvenu zaštitu svih naših građana na ovaj način - rekla je Dragana Nastić, direktorka komercijale Jumka na uručenju donacije.

- Služba za ginekologiju je do sada imala pet CTG aparata koji se koriste svakodnevno, na kojima se u proseku uradi više od 8.000 pregleda godišnje i oni su istrošeni što direktno ukazuje na značaj ove donacije - istakla je načelnica Službe za ginekologiju Gordana Đorđević.

Da bi bili kvalitetni, "da bi bili maksimalni u onome što radimo, treba da imamo dobru opremu", nadovezala se direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić.

- Vodimo računa o svakom delu sistema pružanja zdravstvene zaštite kakav je Zdravstveni centar Vranje i mi smo uspeli da u velikom procentu zadovoljimo potrebe naših pacijenata.

Kompletna medicinska oprema funkcioniše, organizovani su stručni Konzilijumi za onkološke pacijente u saradnji sa Kliničkim centrom u Nišu, obezbeđeni termini za magnetnu rezonacu o ovoj visoko referentnoj ustanovi tercijarne zdravstvene zaštite za građane Pčinjskog okruga i Kosovskog pomoravlja.

U toku je useljavanje službi u novi Hirurški blok, uz obezbeđenje svih potrebnih relevantih dozvola za potpunu funkcionalnost i rad - rekla je Antićeva.

Najnovije vesti