Vranjsko veče u subotu u Beogradu, gradonačelnik na skupštini Žutog cveća

Pred tradicionalno Vranjsko veče, koje će se u subotu uveče održati u Beogradu, Zavičajno udruženje Vranjanaca Žuto cveće održalo je redovnu skupštinu, u prisustvu gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića.

U okviru 12. sednice skupštine Milenković je upoznao članove Udruženja Vranjanaca sa dešavanjima u Vranju u svim segmentima života lokalne samouprave.

"Zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu Žuto cveće čuva i baštini sve ono što predstavlja identitet Vranja.

Stoga sam s velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da prisustvujem godišnjoj Skupštini udruženja i informišem naše Vranjance sa svim aktuelnim dešavanjima u Vranju.

Kada ovo kažem mislim pre svega na sve ono što je urađeno u proteklih godinu dana u Vranju od komunalne infrastrukture, preko privrede, zdravstva, obrazovanja, do kulture i sporta.

Projekat Čista Srbija, asfaltiranje gradskih i seoskih saobraćajnica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra Vranje, ulaganja u savremenu dijagnostiku, kontinuirano ulaganje u predškolsku i školsku infrastrukturu, samo su neki od značajnijih realizovanih projekta.

Nastojimo da kroz brojne manifestacije pružimo raznolike kulturne i sportske sadržaje građanima Vranja", naveo je Milenković.

Na skupštini je konstatovano da bi trebalo ojačati mostove između Vranjanaca u Vranju i Beogradu, uz potenciranje da je Vranje mnogo dalo prestonici, a da s druge strane u Beogradu živi i stvara veliki broj Vranjanaca koji sa svojih pozicija mogu da pomognu svom rodnom gradu.

U nastavku rada Skupštine, predsednik Udruženja Dragan Mikić je podneo izveštaj o radu tokom prethodnih godinu dana, pri čemu je posebno apelovao na članove da se aktivnije uključe u realizaciju planova i ciljeva udruženja.

Kao naročito značajnu aktivnost izdvojio je rad na pisanju i izdavanju monografije pod radnim nazivom “Od Kluba Vranjanaca do Udruženja Žuto cveće“.

Takođe, Mikić je potencirao da su u cilju popularizacije udruženja u prethodnom periodu pojačane aktivnosti posredstvom društvenih mreža, u kom smislu je odnedavno rad udruženja predstavljen na Instagramu.

"Pored toga, predstavnici udruženja su aktivno učestvovali na mnogobrojnim manifestacijama u Beogradu, ali i u Vranju na kojima je popularizovana tradicija, kultura i umetnost", saopšteno je.

Mikić se osvrnuo i na finansijski plan udruženja za 2024. godinu.

U nastavku sednice, predsednik Upravnog odbora Žutog cveća Ivica Stanković i zamenik predsednika UO Milan Zlatković prezentovali su izveštaj o radu i aktivnostima koje je UO realizovao u prošloj godini, kao i plan aktivnosti udruženja do početka 2025. godine.

Najnovije vesti