Vranjski učitelj Miomir Dejanović recenzent akreditovanih udžbenika

Miomir MiDej Dejanović, učitelj u OŠ Svetozar Marković u Vranju, uradio je recenziju radne sveske i udžbenika Svet oko nas za prvi razred osnovne škole.

Ovaj udžbenički komplet je odobren za upotrebu u nastavi, akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dejanović za Vranje News kaže da ga ispunjava činjenica da je "učestvovao u stvaranju udžbenika iz kojih će mališani širom Srbije sticati prva saznanja o čudesnom svetu koji nas okružuje".

"Takođe, zadovoljstvo mi je što sam pri izradi knjiga sarađivao sa ljudima koji drugačije mišljenje ne guše i ne kažnjavaju, već ga sa uvažavanjem prihvataju.

Uradili smo kvalitetne udžbenike, koji podstiču dečje mogućnosti i interesovanja, pa mogu ponosno istaći da sam svoje znanje i lično iskustvo stavio u službu bogaćenja i unapređenja srpskog školstva.

Davno sam shvatio da istinska reforma obrazovno-vaspitnog sistema ne kreće iz kabineta ministra prosvete, niti iz kancelarija direktora škola, već ona započinje u učionicama i nju svakodnevno vrše oni učitelji koji imaju uvek sveže ideje i originalan pristup nastavi", navodi učitelj Dejanović za Vranje News.

Autorka radne sveske Potraga za znanjem i udžbenika Svet oko nas za prvi razred osnovne škole je prof. dr Biljana Trebješanin, a izdavač je Data Status iz Beograda.

Inače, MiDej svoje aktivnosti beleži na sajtu www.cedejan.com.

Profil

Miomir MiDej Dejanović je 27 godina učitelj u vranjskoj OŠ Svetozar Marković. Piše za decu i odrasle, izrađuje kratke obrazovne filmove, crta edukativne stripove i ilustracije i primenjuje ih kao nastavna sredstva u radu sa đacima. Dobitnik je priznanja za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa 2017, 2018, 2019, 2020. i 2021. godine. Proglašen je za jednog od najboljih edukatora Srbije. Od novčanog dela nagrade je štampao zbirku dečjih i svojih edukativnih stripova pod naslovom „Da ti nacrtam!“. Nosilac je priznanja/titule Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije. Njegova bogata radna biografija se nalazi u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu. Svojom svestranošću i osobenim pristupom nastavi, učitelj Miomir Dejanović je privukao pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali mnogi listovi, a snimljeno je i nekoliko televizijskih priloga za Radio televiziju Srbije. Predstavljen je na zvaničnom sajtu grada Vranja, u kategoriji Najbolje iz Vranja i na sajtu predsednika Republike Srbije, u kategoriji Najbolje iz Srbije. Dobitnik je i specijalnog priznanja “Sveti Sava”, za inovacije u oblasti obrazovanja. Obrazovno-vaspitni rad učitelja Miomira Dejanovića nedavno je predstavljen u međunarodnom časopisu K12 Digest, koji se fokusira na sektor školskog obrazovanja širom sveta i objavljuje pronicljive i inspirativne priče, ideje, stavove i najbolje primere školske prakse. Učenici učitelja Miomira Dejanovića su osvojili brojna prva mesta na republičkim i međunarodnim nadmetanjima. Recenzent je radne sveske i udžbenika Svet oko nas za 1. razred osnovne škole, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Najnovije vesti