Vranjski pioniri prvi u Srbiji u streljaštvu

Zlatnu medalju osvojili su članovi Streljačkog kluba Vranje na prvenstvu Srbije u streljaštvu koje je održano tokom vikenda u Trsteniku.

Zlata su se domogli u ekipnoj konkurenciji, u gađanju malokalibarskom puškom (MK) - disciplina 30 metaka ležeći.

Ekipu su činili Veljko Stojiljković, Jovan Cvetković i Vukašin Milenković.

Oni su takođe osvojili srebrnu medalju u disciplini MK puška trostav 3 puta 10 metaka.

Vranjanac Veljko Stojiljković trijumfovao je u pojedinačnoj konkurenciji.

Osvojio je i bronzanu medalju u MK puška trostav 3 puta 10 metaka, dok je Vranjancu Jovanu Cvetkoviću pripala srebrna u istoj disciplini.

Ženska ekipa vranjskog kluba koju su činili Jelena Mudrinić, Emilija Vidosavljević i Andrijana Stojilković osvojila je bronzanu medalju ekipno.

Mudrinićeva se u pojedinačnoj konkurenciji domogla srebrne medalje (MK puška 30 metaka ležeći) i bronzane u disciplini MK puška trostav tri puta po deset metaka.

MILANOVČANI SVEUKUPNO NAJBOLJI

Najviše uspeha na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije serijskom malokalibarskom puškom imali su strelci družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca. Osvojili su šest titula šampiona države. Dve titule pripale su strelcima Vranja, a po jedna Pančevu 1813, Vojniku (Subotica), SD „Heroj Srba“ (Smederevo) i SD „Živko Relić Zuc“ (Sremska Mitrovica). Strelci družine „Dragan Jevtić Škepo“ osvojili su četiri ekipne titule (tri u pionirskoj i jednu u opštoj kategoriji), a pojedinačnim zlatnim medaljama okitili su se Predrag Simović (opšta kategorija, trostav) i Stefan Agović, koji je bio najbolji pionir u trostavu. Organizatori prvenstva iz SD „Dragan Jevtić Škepo“ i učesnici uključili su se u akciju prikupljanja sredstava neophodnih za lečenje dvogodišnje Milanovčanke Anike Manić. Akciju vodi Fondacija „Budi human“.

Najnovije vesti