Vranjski Izvor u četvrtak na Danima Vlasotinca

Vranjska grupa Izvor, koja izvodi tradicionalnu muziku na starim instrumentima, nastupiće u četvrtak na manifestaciji "Dani Vlasotinca".

Posle nastupa u Skoplju, gde je Izvor svirao na humanitarnom koncertu "Skoplje za Kosmet", Izvor će se predstaviti i vlasotinačkoj publici repertoarom na kome će se naći najviše tradicionalnih numera iz Vranja i sa Kosova u Metohije, ali i Makedonije, u aranžmanima vranjskog sastava.

- Počinje sezona koncerata.

Osim u Vlasotincu narednih dana nastupićemo i na jednoj tradicionalnoj manifestaciji u Ranilugu na Kosovo u Metohiji, gde inače već godinama rado sviramo, a potom i za Vidovdan u Vranju, gde ćemo održati celovečernji koncert najverovatnije u Domu vojske.

Tokom leta očekuje nas još dosta nastupa širom Srbije i na Kosmetu.

Istovremno, u petnaestoj godini našeg neprekidnog postojanja očekujemo da okončamo snimanje novog CD-a, na kome će se naći isključivo tradicionalne pesme iz Vranja od kojih dobar deo nikada nije snimljen.

Kada master snimak bude gotov nadamo se izdanju za poznatog izdavača, ali otom potom - kaže Katarina Dimić, tamburašica Izvora.

Izvor će u Vlasotincu nastupiti u četvrtak u19 časova u porti Vlasotinačke crkve.

Dani Vlasotinca su tradicionalna manifestacija koja traje nedelju dana.

Ove godine u okviru nje održan je Muzički festival violina "Vlasinsko proleće", nastupilo je više folklornih ansambala i pevačkih trupa, veče etno muzike imala je Danica Krstić, održano je više predstava, izložbi, kulturno -umetničkih programa i koncerata.

Najnovije vesti