Vranjski Heroj uspešan na humanitarnom crossfit takmičenju u Nišu

Na Kupu Legionara u Nišu, takmičenju u "crossfit"-u u dve kategorije, Sport klub "Heroj" iz Vranja zauzeo je prvo mesto u kategoriji "sport" u konkurenciji deset ekipa.

Za klub Heroj u ovoj kategoriji takmičili su se Saša Stoilković i Luka Milinković.

U kategoriji "scaled" (takmičenje za najspremnije rekreativce), bili su treći u konkurenciji jedanaest ekipa, a za klub Heroj nastupili su Nikola Dimčić i Stefan Lijeskić.

Timovi su se takmičili u tri kategorije (elite, scaled i sport) i bili su podeljeni po polovima (timovi od dva muškarca, odnosno timovi od dve devojke).

Takmičenje je održano u OŠ Duško Radović u Nišu i bilo je humanitarnog karaktera, a novac se prikupljao za obnovu niških vrtića.

- Novac prikupljen od kotizacija za učešće na turniru biće uložen za kupovinu mobilijara za obdaništa.

Predškolska ustanova "Pčelica" podržala je inicijativu i sastavila spisak 10 najugoženijih obdaništa, koja sadrže veoma malo ili nimalo potrebnih sprava u dvorištu za igru i sportsko aktiviranje mališana.

Želeli smo da uložimo svoju energiju i sredstva i pozovemo druge da nam se pridruže u ovom humanitarnom projektu, da sportskom aktivnošću podržimo rast i razvoj naših najmlađih sugrađana - poručili su organizatori Rotarakt klub Niš "Konstantin Veliki" i klub "Legionari – Elite Fitness" Niš.

ŠTA JE CROSSFIT

Crossfit je fitnes režim razvijen od strane Grega Glassmana i registrovani je zaštitni znak kompanije CrossFit, Inc. koju su osnovali Greg Glassman i Lauren Jenai 2000. godine.

Promovisan kao filozofija fizičkog vežbanja i kao takmičarski fitnes sport, trening CrossFit-a se bazira na funkcionalnim pokretima koji uključuju mnoge elemente kao što su: intervalni trening visokog intenziteta, olimpijsko dizanja tegova, pliometrija, pauerlifting, gimnastika, girje, kalistenika, strongmenske i druge vežbe.

Intenzitet je od suštinskog značaja za rezultate kao i rad pod određenim vremenskim periodom ili težinom.

Konstantnom promenom različitih pokreta, i intenziteta dobijaju se sjajni rezultati u fitnesu.

Zajednica koja spontano nastaje kada ljudi zajedno rade ove vežbe je ključna komponenta zasto je CrossFit tako efikasan.

Ovaj fitnes program primenjuje preko 13.000 pridruženih teretana-članica, te pojedinci koji vežbaju različite dnevne treninge (inače poznate kao "WODs" ili "treninzi dana").

CrossFit program je vođen podacima. Koristi se bela tabla za vežbe i rezultate, štoperica za precizno merenje vremena.

Postoje određena pravila i standardi tokom izvođenja vežbi.

(Wikipedia)

Najnovije vesti