Nešto potpuno novo u Vranju: Otvoren crossfit klub Heroj

U Ulici Generala Belimarkovića (Vlajinski sokak) u Vranju, za vikend je otvorena teretana i Crossfit klub čiji je osnivač Udruženje ljubitelja fitnesa "Heroj".

Iz ovog Udruženja poručuju da će sve zainteresovane sportiste njihov sistem treninga "učiniti najspremnijim, najjačim i najbržim ne samo u Vranju, već i u okruženju".

- Pozivamo sve zainteresovane da postanu deo zajednice koja počiva na uzajamnoj podršci, razmeni znanja, saveta, prijateljstva i sportskih veština - poručuju iz Crossfit kluba Heroj.

Iz kluba izdvajaju tri programa za odrasle, koje će voditi Aleksandar Tasić i Darko Cvetković.

Prvi je StrengthCamp. Program, osim vežbi i pokreta koji se koriste svakog dana (čučnjevi, penjanje, skakanje), uz kombinacije vežbi i inteziteta kojim se izvode dovodi do povećanja nivoa fizičke spreme, fleksibilnosti, snage i brzine.

Drugi program BootCamp, u odnosu na prvi program, sadrži još i kardio deo (trčanje, veslanje, preskakanje vijače...).

Treći program Open Gym pruža više mogućnosti za trening koje osmišlja sam sportista, na osnovu predloga napisanih na tabli i sl.

U sklopu Crossfit kluba posebna pažnja biće posvećena "Školici sporta", odnosno programima za decu.

Cilj je da se redovnom fizičkom aktivnošću podstiče razvoj nervnih mišićnih puteva i neuronskih centara važnih za školovanje, jer direktno utiču na povećanje pažnje i koncentracije.

Program je osmišljen da unapredi zdravlje dece i da ona budu sposobnija za budući život.

Realizovaće ga profesori fizičkog vaspitanja Milan Marković i Aleksandar Tasić, koji su specijalizovani za rad sa decom.

Uključuje sportsku gimnastiku, atletske aktivnosti, plivanje, skijanje, biciklizam, sportove sa loptom, aktivnosti u prirodi i bazičnu motoriku.

Takođe, radiće se vežbe oblikovanja tela, isticanje osećaja za pokret, vežbe spretnosti, pravilnog padanja kao i vežbe na spravama.

Najnovije vesti