Vranjske gimnazijalke pevale na prijemu kod turskog ambasadora


Mila Nikolić i Emilija Mišić, učenice vranjske Gimnazije Bora Stanković, pevale su himnu Srbije i Turske na prijemu povodom obeležavanja Dana Republike Turske u organizaciji ambasade ove zemlje u Beogradu.

One su upoznale ambasadora Turske, njegovu ekselenciju Tandžu Bilgiča, razgovarale sa njim o Vranju i o svom nastupu na najvećem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, gde su kao superfinalistkinje postigle zapažen uspeh.

- Veoma smo počastvovane pozivom i prijemom.

Drago nam je što smo imale priliku da predstavimo naš grad a volele bi da u sledećem ciklusu takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“, Vranje predstavlja Tursku.

I gospodin Bilgič je rekao da će u tom slučaju rado doći u Vranje da podrži takmičare i grad - kažu Mila i Emilija koje su kao učesnice ovog muzičkog spektakla bile u prilici da nastupaju na prijemu povodom Dana Republike Turske.

Ambasada Turske je u ponedeljak 29. oktobra, u beogradskom hotelu Hajat, priredila prijem kome su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srbije i ambasada svih zemalja delegiranih u RS.

Najnovije vesti