Vranje Vranjancima i izbori: Sami, pa s Palmom, pa sa SNS-om

Predsednik Grupe građana "Vranje Vranjancima" Miloš Nikolić saopštio je u petak da ta GG "pruža punu podršku odborničkoj listi koalicije Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju", pod nazivom "Aleksandar Vučić – Za našu decu".

On je u izjavi za TV Vranjska Plus precizirao da će na predstojećim lokalnim izborima SNS i ta GG "zajedno nastupiti", a da su dva člana tog pokreta "povukla svoju kandidaturu sa liste Jedinstvene Srbije", sa kojom je Vranje Vranjancima koliko juče bila u predizbornoj koaliciji.

Evo nekih od Nikolićevih rečenica nakon odluke da stupe u neku vrstu predizborne saradnje sa SNS-om.

- Ulazimo iskreno sa dobrim namerama da podržimo ideje za savremnu i modernu Srbiju.

- Ciljevi i programska načela GG „Vranje Vranjancima“ su skoro identični sa planovima Srpske napredne stranke.

- Imamo puno poverenje u Gradski odbor SNS i njegovog predsednika narodnog poslanika Slavišu Bulatovića. To je čovek koji drži do svoje reči, čovek koji se zalaže za svoja programska načela i koji ih sprovodi u delo.

- Mislim da SNS u Vranju treba da dobije još veće poverenje kako bi mogli da realizujemo sve ove planove i ciljeve koji su do sada afirmisani.

- Nama je Slaviša Bulatović ulio poverenje za budućnost ovog grada, programom i ljudima koji vode ovaj grad i stranku i s tim u vezi mi smo jednoglasno doneli ovu odluku.

Prema ranijim navodima GG Vranje Vranjancima odluka svih organa te grupacije bila je "jedinstvena u tome da istupi iz koalicije i zajedničke izborne liste sa Jedinstvenom Srbijom u Vranju".

Na tu najavu iz stranke Dragana Markovića Palme u Vranju reagovali su saopštenjem u kome se kaže da sa tom gruapcijom "nemaju šta da raskidaju, jer nikakav koalicioni sporazum nije potpisan".

Na konferenciji za medije pre tri meseca lider JS i potpredsednik te partije Dejan Manić i predsednik GG Vranje Vranjancima Miloš Nikolić obelodanili su da će ta stranka na lokalne izbore u Vranju izaći sa zajedničkom listom.

Manić je tada na konferenciji za medije u sedištu stranke u Vranju naglasio da su dve strane pretkoalicionog dogovora slažu u mnogo čemu, posebno u predizbornim ciljevima za dobrobit građana Vranja i Srbije.

Zajedničku listu predali su 8. marta.

Nepoznato je kakva će biti priroda saradnje GG Vranje Vranjancima sa naprednjacima i u čemu konkretno mogu politički profitirati u ovom periodu, imajući u vidu da je SNS odavno predao odborničku listu za izbore u Vranju.

OVAKO JE (NEKAD) GOVORIO NIKOLIĆ

Nakon osnivanja GG početkom februara:

- Kada je reč o SNS-u i SPS-u, pokazali su za ove četiri godine šta i koliko mogu; mi sa takvim ljudima ne možemo da pregovaramo.

- Grupa građana (GG) "Vranje - Vranjancima" na lokalnim izborima u aprilu očekuje 25 do 30 odsto glasova Vranjanca

A nakon sklapanja koalicionog dogovora sa JS:

- Želimo da građanima i građankama Vranja ponudimo novine, jedan program koji neće biti populistički i neostvarljiv, već baziran na realnim osnovama.

- Ponosan sam na moje hrabre političke saborce iz GG Vranje Vranjancima jer smo otkako smo formirani naišli na razne opomene, upozorenja da odustanemo od ove priče.

- Mi se ne plašimo, ništa nas neće pokolebati u našem političkom delovanju

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...