JS o koaliciji: Nemamo šta da raskidamo sa GG Vranje Vranjancima

Na najavu Grupe građana Vranje Vranjancima da definitivno raskida predizbornu koaliciju sa Gradskim odborom Jedinstvene Srbije (JS) u Vranju, iz stranke Dragana Markovića Palme naglašavaju da sa tom gruapcijom "nemaju šta da raskidaju, jer nikakav koalicioni sporazum nije potpisan".

- Uslov saradnje sa JS prihvatanje programa naše partije u celini.

Jedinstvena Srbija poštuje svoje koalicione partnere, iako se ponekad ne slaže sa svim odlukama, ali kad je Srbija ugrožena i kada su građani ugroženi moramo se držati svi zajedno.

Prihvatili smo GG Vranje Vranjancima da nam se priključe, jer su prihvatili naš program u celosti.

Posle nekoliko ispada protiv koalicionih partnera (sukob sa Kancelarijom za mlade, pisanje na društvenim mrežama protiv predsednika Srbije), trebalo je preispitati da li nastaviti saradnju, jer program Jedinstvene Srbije nije napadanje drugih političkih partija i njihovih predsednika već izveštaj o dosadašnjem radu koji prezentujemo građanima i planove koje imamo za budućnost - navode u saopštenju iz GrO JS.

Iz ove partije "s ponosom ističu da se trude da se Palmin program sprovede u Vranju kao što se sprovodi u Jagodini".

- Program Jedinstvene Srbije građani su prepoznali u celoj Srbiji i sve više se primenjuje po gradovima i opštinama - poručuje se na kraju saopštenja JS.

Prema ranijim navodima GG Vranje Vranjancima odluka svih organa te grupacije "jedinstvena je u tome da istupi iz koalicije i zajedničke izborne liste sa Jedinstvenom Srbijom u Vranju".

Time bi sa zajedničke liste kandidata za odbornike Skupštine grada Vranja bili povučeni zamenik predsednika GG Vranje Vranjancima Dimitrije Cvetković i potpredsednica Miljana Stojanović.

Na konferenciji za medije pre tri meseca lider JS i potpredsednik te partije Dejan Manić i predsednik GG Vranje Vranjancima Miloš Nikolić obelodanili su da će ta stranka na lokalne izbore u Vranju izaći sa zajedničkom listom.

Manić je tada na konferenciji za medije u sedištu stranke u Vranju naglasio da su dve strane pretkoalicionog dogovora slažu u mnogo čemu, posebno u predizbornim ciljevima za dobrobit građana Vranja i Srbije.

Zajedničku listu predali su 8. marta.

Najnovije vesti