Vranje u nedelju slavi Dan oslobođenja od Turaka

Vranje u nedelju proslavlja Dan oslobođenja grada od Turaka.

Planirano je da od 11 časova, kraj Spomenika Čika Mita budu položeni venci i cveće, dok će u podne u sali Pozorišta Bora Stanković biti održana svečana sednica Skupštine grada Vranja na kojoj će biti uručena specijalna priznanja povodom Dana grada.

Javno priznanje 31. januar ove godine pripalo je Zdravstvenom centru u Vranju zbog, kako je obrazloženo u predlogu, "izuzetnog rezultata na unapređenju zdravstvene zaštite".

Dobitnik ovogodišnjeg javnog priznanja je i Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje "zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i vanrednog izvršavanja zadataka za vreme vanrednog stanja i epidemije virusa COVID-19".

Javno priznanje 31. januar biće dodeljeno i Zavodu za javno zdravlje "zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i izvršavanja zadataka na planu zaštite i bezbednosti građana", odlučili su odbornici skupštine.

Vranje je oslobođeno od turskog ropstva 31. januara 1878. godine kada su Šumadijski korpus i druge jedinice srpskih vojnika ušli u grad predvođeni generalom Jovanom Belimarkovićem.

Najnovije vesti