Vranjanke Emilija i Mila šeste na festivalu Srbija u ritmu Evrope

Vranjanke Emilija Mišić i Mila Nikolić osvojile su šesto mesto na festivalu "Srbija u ritmu Evrope", takmičenju u plesu i pevanju na jezicima evropskih zemalja.

Ovo je veliki uspeh u konkurenciji 22 opštine i grada Srbije.

Njih dve su se nadmetale pesmom na portugalskom jeziku.

- Puno smo radile i trudile se da svoj nastup dovedemo do savršenstva.

Hvala našem najboljem profesoru pevanja za ovo divno iskustvo - napisale su na Instagramu nakon takmičenja Ema i Mila.

Veliki uspeh od predstavnika sa juga napravili su predstavnici Bosilegrada, zauzimanjem drugog mesta.

Vranjačka Banja na prvom mestu osvojila je ukupno 44 poena, Bosilegrad 5 poena manje, dok su Vranjanke osvojile 26.

Ovaj uspeh je utoliko veći, jer su Vranjanke, prema preseku glasanja uoči takmičenja, bile tek na 14. mestu.

Emilija i Mila pripremale su se za festival skoro pet meseci sa ljudima iz produkcije programa „Srbija u ritmu Evrope“, među kojima su profesor pevanja i koreograf i njima su posebno zahvalne.

Pobednik takmičenja biran je po evrovizijskom modelu, kombinovanjem glasova stručnog žirija i gledalaca.

Vranje je prvi put učestvovalo na ovom festivalu.

Na takmičenju, koje je koncipirano tako da opštine iz Srbije predstavljaju neku evropsku zemlju i pevaju na jeziku te države, učestvovale su opštine Vrnjačka Banja, Bosilegrad, Sremska Mitrovica, Niš, Bač, Vranje, Novi Sad, Trstenik, Gornji Milanovac, Apatin, Bački Petrovac, Odžaci, Temerin, Kragujevac, Subotica, Mladenovac, Žabalj, Ćuprija, Trgovište, Sombor, Vrbas i Srbobran.

Pre mesec dana su ambasadori zemalja čije opštine su ih predstavljale, posetili Niš i upoznali se sa gradom domaćinom, a istakli su da je takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" značajno, jer mladi mogu da nauče jezik države koju predstavljaju, druže se i razmenjuju iskustva.

Pravila glasanja

Žiri je dodeljivao poene svakom od takmičara. Ukupan broj poena od žirija se određivao tako što grad koji ima najveći broj glasova dobija 22 poena, a grad sa najmanje glasova dobija 1 poen. Isto pravilo važilo je za SMS glasove - grad sa najviše dobijenih SMS poruka dobija 22 poena, a grad sa najmanje SMS poruka dobija 1 poen- Finalni rezultat (plasman) takmičara se određuje tako što se sabiraju poeni žirija (1 - 22) i SMS publike (1 - 22). Takmičar sa najvećim brojem ukupnih poena je pobednik takmičenja. Po propozicijima takmičenja, ako dva grada imaju isti broj poena - bolji plasman zauzima grad koji je dobio više poena od grada domaćina.

Najnovije vesti