Vranjanka MVP finala Kupa Srbije u odbojci (FOTO)

Vranjanka Jelena Stanimirović, koja nastupa za OK Železničar iz Lajkovca, proglašena je za MVP-a (najkorisniju odbojkašicu) finalnog turnira Kupa Srbije koji je za vikend održan u Lajkovcu.

Ponajviše zahvaljujući Stanimirovićevoj njen klub je drugi put zaredom osvojio trofej u Kupu Srbije, pošto je u finalu bio superioran protiv Crvene zvezde sa 3:0 (25:22, 25:19, 25:21).

Jelenu je nakon finala Odbojkaški savez Srbiju proglasio za najkorisniju odbojkašicu finala, ali i celog Kupa
Srbije.

- Nismo imale pritisak da moramo da osvojimo, ali je ipak postojala neka odgovornost zbog same organizacije.

Uspele smo da to ostvarimo i tako se zahvalimo publici koja je bila naš sedmi igrač - izjavila je Vranjanka novinarima posle finalnog meča u kome je osvojila deset poena za svoj klub.

Godine 2017. sa lajkovačkim timom Jelena je osvojila Balkanski kup, što je tada bio najveći uspeh u istoriji kluba.

Jelena igra na poziciji primača servisa.

Ona je 2007. godine otišla iz Vranja i postala član kadetskog tima Crvene zvezde.

U juniorskoj selekciji odbojkašica Crvene zvezde igrala je sa Jovanom Stevanović, Bojanom Živković i Stefanom Veljković, aktuelnim reprezentativkama Srbije.

Pre Lajkovca igrala je za više domaćih odbojkaških klubova.

Ćerka je poznatog vranjskog anesteziologa Čede Stanimirovića.

PROFIL

Jelena Stanimirović rođena je 7. avgusta1992. godine u Vranju. Visoka je 183 centimetara i igra na poziciji primača servisa. Do 2007. godine nastupala je za ŽOK Vranje, od 2007. do 2011. za Crvenu zvezdu, u sezoni 2010/2011. u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji za Ljig (pozajmica iz Crvene zvezde), 2011/2012. za Varadin, a od 2012. do 2017. za TENT iz Obrenovca. Najveći uspesi do dvostrukog osvajanja Kupa Srbije sa Železničarom bili su joj drugo mesto na tabeli Super lige sa TENT-om 2012. godine i finale Kupa Srbije sa istim klubom 2014. Bila je i kapiten obrenovačkog tima od 2012. godine. Sa Železničarem je osvojila i Balkanski kup.

Najnovije vesti