Vranjanka Đurđina Tomić prva na nacionalnom Eko foto konkursu

Vranjanka Đurđina Tomić nagrađena je prvom nagradom za fotografiju na Eko foto konkursu koji je bio raspisan na nacionalnom nivou u Srbiji, objavio je Energetski portal.

- Svojom fotografijom Đurđina nam je predstavila drugu stranu odnosa prirode i društva – onu u kojoj je priroda stradalnik, a društvo oholi rušitelj njene ravnoteže - stoji u obrazloženju.

Đurđini je pripalo i 50.000 dinara na ime novčanog dela nagrade.

Eko foto-konkurs je okončan 31. maja 2019. godine.

Đurđina je ćerka poznatog vranjskog dermatovenerologa Srđana Tomića.

Studira fotografiju.

Njena rođena sestra Danica Tomić osvojila je krajem prošle godine prvo mesto na svetskom konkursu za "Kuću budućnosti", koji je organizovan u Americi.

Žiriranje je trajalo dva meseca, a na konkurs je prispelo više od 1.200 pristiglih fotografija.

Žiri je odabrao i nagradio najbolja tri rada, a u užem izboru bilo ih je 27.

Žiri su činili fotograf Bojan Džodan, umetnički fotograf i član ULUPUDS-a, Stanko Kostić, renomirani istoričar umetnosti Dušan Milovanović, proslavljeni glumac Vuk Kostić i Tamara Zjačić, zamenik urednika Energetskog portala.

Fotografi su se nadmetali u ilustrovanju netaknute ili uništene prirode pomoću piksela fotoaparata.

Konkurs su organizovali Energetski portal i CEEFOR, uz podršku Radio-televizije Srbije, Ambasade Finske, Agencije za zaštitu životne sredine i kompanija Alfa klima iz Knjaževca, Bee&Well i Fornatura iz Beograda.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti