Vranjanci poklekli posle pobede u Kupu: Dinamo - Trajal 1:2

Posle pobede nad Zemunom i plasmana u osminu finala Kupa Srbije fudbaleri FK Dinamo Vranje poraženi su kao domaćini u prvenstvenom duelu sa kruševačkim Trajalom sa 1:2 (0:0), u utakmici 5. kola Srpske lige Istok.

Strelci za goste bili su Milisavljević i Terzić, a Dinamo je do počasnog gola došao sa bele tačke preko Vasilija Spasića.

Rezultat meča ostao je u senci teške povrede fudbalera Dinama Nikole Savića, kome je u jednom duelu kod rezultata 0:0 nenamerno polomljena noga.

Savić je hitno transportovan za Niš radi saniranja teške povrede.

Zbog ove povrede vidno su bili potrešeni igrači oba kluba.

Trajal je posle ovog kola izbio na drugo mesto tabele Srpske lige Istok sa 11 bodova, a Dinamo je trinaesti sa samo jednim bodom.

Vranjanci su od početka lige osvojili sedam bodova, ali su zbog kazne od minus 6 bodova uoči prvenstva i dalje na dnu tabele.

Dan ranije fudbaleri Pčinje iz Trgovišta poraženi su u 5. kolu Srpske lige Istok od na gostovanju Dubočici u Leskovcu sa 2:1, čime su nastavili niz negativnih rezultata od početka prvenstvene sezone.

Strelac dva gola za Leskovčane, koji slove za jednog od favorita u ligi i pretendenta za brzi povratak u Prvu ligu, bio je Dušan Savić, dok je poraz Pčinjana ublažio centarfor Marjan Petrović.

Ekipa iz Trgovišta tako sada na četrnaestom mestu tabele SLI (liga ima 16 klubova) ima četiri poraza i samo bod zahvlajujući nerešenom rezultatu sa autsajderom Meševom na domaćem terenu u trećem kolu.

U narednom 6. prvenstvenom kolu u Trgovištu će biti odigran derbi Pčinjskog okruga u kome će Pčinja dočekati vranjski Dinamo.

Najnovije vesti