Vranjanac Saša Cvetanović osuđen na 35 godina za ubistvo Nikole Bojovića

Vranjanac Saša Cvetanović osuđen je u Specijalnom sudu u Beogradu na 35 godina zatvora, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića (39)

Cvetanoviću se na teret stavljalo da je u aprilu 2013. godine, u centru prestonice, ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Podsećanja radi, on je pri kraju suđenja izjavio kako zna „da su ponuđene pare da bude ubijen u zatvoru“.

- Likvidiraće i mene kao i mog brata, ali ja se smrti ne bojim – rekao je Cvetanović pred sudijom Specijalnog suda u Beogradu u svojoj „završnoj reči“ pri kraju sudskog procesa, prenosi Blic.

Cvetanović, za koga beogradski mediji tvrde da je bio poznat kao "Pitbul" ili "Gladijator", kazao je tada da su dokazi tužilaštva „i te kako oborivi“, kao i da ne može da mu se sudi na osnovu „njegovog gabarita, jer ima još ljudi koji imaju istu građu kao i on“.

Njegov rođeni brat Jugoslav Cvetanović ubijen je 27. septembra 2017. godine, oko 00.40 časova, u centru Vranja, tako što je na istog pucano s leđa iz vatrenog oružja sa više projektila.

U sklopu ovog suđenja, sudilo se i optuženima za ubistvo Miloša Vidakovića (29), a osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, a jedan, koji je bio optužen kao organizator je osobođen.

Osuđen je i Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina.

Inače, Vojinović je postigao sporazum o svedočenju i detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

Veće je donelo odluku da oslobodi Miloša Delibašića koji je bio optužen kao organizator kriminalne grupe, kao i za pomaganje u ubistvu Vidakovića.

Veće nije uvažilo iskaz osuđenog Vojinonovića vezan za umešanost Delibašića.

Delibašiću je ukinut pritvor i sada se nalazi na slobodi, a Vojinović je zbog ubistva osuđen na 10 godina, kao i četiri godine zbog iznude.

Najnovije vesti