Vranjanac Nedeljković postao standardni odbojkaški reprezentativac Srbije

Dvadesetpetogodišnji Aleksandar Nedeljković, odbojkaš rodom iz Vranja, postao je standardni reprezentativac Srbije u odbojci.

Ove godine kod selektora Igora Kolakovića odigrao je sve utakmice u Ligi nacija.

Rođen je u Vranju, a živeo u selu Davidovac sa roditeljima i mlađim bratom.

Aleksandar je danas standardan seniorski reprezentativac Srbije u odbojci.

Tokom karijere, igrao je u OK Vranje, Kosovskoj Mitrovici, poljskom Belhatovu (sa našim reprezentaticima Srećkom Lisincem i Milanom Katićem), potom za subotički Spartak, pa dve godine u Češkoj (u VK LVI i Tauron AZS Czestochowa), a od prošle godine je u nemačkom Fridrishavenu, koji nastupa i Ligi šampiona.

Naša reprezentacija trenutno se priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 28. avgusta do 16. septembra, a potom Nedeljkovića i reprezentativce početkom oktobra očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Nedeljkovića je u svet odbojke, još kao đaka OŠ Radoje Domanović u Vranju, uveo profesor fizičkog vaspitanja Slađan Radenković.

Nakon tri godine provedene u OK Vranje, klubu koji se godinama takmiči u Drugoj ligi Istok, spakovao je kofere i otišao put Kosovske Mitrovice i to mu je bila odskočna daska da ostvari ovako uspešnu karijeru koju tek planira da nadograđuje.

Profil

Aleksandar Nedeljković rođen je 1997. godine u Vranju. Visok je 207 centimetara i igra na poziciji srednjeg blokera. Karijeru je počeo u OK Vranje, a danas igra za nemačkog bundesligaša Fridrishaven. Obrazovanje: Fakultet za fizičku kulturu. Bio je juniorski reprezentativac Srbije u odbojci, a sada nastupa za seniorski nacionalni tim.

Najnovije vesti