Vranjanac najbolji igrač Evropskog prvenstva u rukometu

Stefan Dodić, rukometaš rodom iz Vranja, proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog juniorskog prvenstva za rukometaše do 20 godina, koje je upravo završeno u Portugaliji.

Za najboljeg defanzivnog igrača izabran je još jedan srpski rukometaš Marko Tasić.

Stefan Dodić igra za vicešampiona Evrope, poljski Vive Kelce.

On je prošlu godinu proveo u skopskom Vardaru, afirmisao se u Metalurgu, a svoje prve rukometne korake napravio je u rodnom Vranju.

Za reprezentaciji je na ovom prvenstvu nastupao još jedan Vranjanac - Mateja Dodić - i bio jedan od najboljih strelaca srpskog nacionalnog tima.

Srbija je u meču za treće mesto bila bolja od Švedske 30:26.

U idealnom timu EP su golman Aleksander Linden (Švedska), desno krilo Antonio Martinez (Španija), desni bek Francisko Mota da Kosta (Portugalija), centralni bek Tomas Arnoldsen (Danska), levi bek Martin Mota da Kosta (Portugalija), levo krilo Kelvin Roberts (Švedska) i pivotmen Havijer Rodrigez (Španija).

Najbolji strelac EP je Portugalac Francisko Mota da Košta sa 58 golova.

Španija je osvojila zlatnu medalju, pošto je u finalu pobedila Portugaliju sa 37:35.

Komentari

Da su momci ostali u Vranje bili bi rezerve nabedjenim zvezdama.

Svaka cast braci Dodic,rukometni radnici Vranja ovo neka vam da podsticaj da i vi kvalitetnije radite a polticari da ne muvaju nos samo gde su novci.

Najnovije vesti

Foto vranje.org.rs Otvorena Pažljivkova smotra »

Predsednica Skupštine i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović, danas je u...