Vranjanac Dodić bez medalje, mladi rukometaši četvrti na svetu

Jedan od najtalentovanijih rukometaša iz Vranja Mateja Dodić, nije uspeo da se za juniorskom reprezentacijom Srbije domogne medalje na Svetskom prvenstvu, pošto je naša juniorska selekcija u utakmici za treće mesto poržena od selekcije Islanda sa 27:23.

Mladi Mateja, koji trenutno nastupa za šabačku Metaloplastiku, tokom čitavog turnira bio je među najboljim strelcima, ali je malo zakazao upravo u utakmici za treće mesto postigavši samo jedan gol.

Mateja je i lane bio jedan od najboljih igrača Srbije na Evropskom prvenstvu, zajedno sa Stefanom Dodićem, takođe Vranjancem, koji je tada proglašen za MVP-a Evropskog prvenstva.

Reprezentacija je tada osvojila bronzu (Stefan Dodić na ovom prvenstvu nije mogao da pomogne vršnjacima zbog povrede).

Na Svetskom prvenstvu, koje je u proteklom periodu odigrano u Grčkoj i Nemačkoj, naši rukometaši startovali su ubedljivim pobedama protiv Čilea (41:13) i Maroka (38:20), a prvu fazu završili su porazom od Islanda sa 32:29.

Potom su se u drugoj fazi nizale pobede nad Egiptom (33:26) i Grčkom (34:23) i u četvrfinalu nad Farskim Ostrvama (30:27).

U polufinalu su srpski juniori poraženi od Nemačke (40:30), a u utakmici za treće mesto drugi put su doživeli poraz od Islanda na ovom prvenstvu i tako ostali bez medalje.

”Prvo bih želeo da čestitam ekipi Islanda, zasluženo su pobedili i osvojili treće mesto.

Smatram da je Srbiju prethodnih godina predstavljala grupa sjajnih momaka i da smo bili odličan tim.

Ponosan sam na sve nas jer biti četvrti na svetu je rezultat vredan tog osećaja", rekao je Mateja Dodić na konferenciji za medije po završetku utakmice, prenosi zvaničan sajt Rukometnog saveza Srbije.

Mateja

Mateja Dodić, mladi rukometaš iz Vranja i jedan od najboljih strelaca reprezentacije, pre dve godine, kada je postao punoletan, potpisao je četvorogodišnji profesionalni ugovor sa šabačkom Metaloplastikom, bivšim evropskim prvakom, u kojoj već trenira više od pet godina. Ponikao je u vranjskom GRK Mladost, kod trenera Miodraga Nikolića Robija i Zorana Arizanovića Šefa. On je najmlađi prvotimac Metaloplastike u istoriji, jer je debitovao za šabački klub sa petnaest godina, devet meseci i dva dana. Nastupao je za gotovo sve mlađe selekcije Srbije - od pionira do omladinaca. Još krajem 2018. godine izjavio je za Vranje News da mu je cilj da zaigra u "A" selekciji Srbije. Poslednjih godina jedan je od najboljih strelaca Arkus Super lige Srbije. Mateja Dodić rođen je 2003. godine u Vranju. Trenira rukomet od 2010. Osim za GRK Mladost u Vranju nastupao je pre Metaloplastike i za leskovački RK Meteor. Igra na poziciji desnog krila.

Najnovije vesti