Vranjanac Stefan Dodić, MVP prvenstva Evrope: Priznanje je motivacija da radim još više

Srećan sam zbog priznanja za najkorisnijeg igrača EP i zaista mi to mnogo znači u nastavku karijere, daje mi veću motivaciju da radim dalje i evo već jedva čekam nastavak sezone", izjavio je za zvaničan sajt Rukometnog saveza Srbije Stefan Dodić, mladi rukometaš rođen u Vranju, koji je pre neki dan proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog prvenstva u rukometu za juniore.

"Pre svega bih želeo da se zahvalim ljudima u Srbiji koji su nas podržavali tokom celog prvenstva i koji su nam bili vetar u leđa i u dobrim i u lošim trenucima.

Hvala im na svemu.

Drago mi je što smo posle sedamnaest godina uzeli bronzanu medalju.

To naravno mnogo znači za srpski rukomet, za generacije koje dolaze.

Mi smo dali sve od sebe, borili smo se za svaku loptu na terenu i bili smo kao jedna porodica", rekao je Dodić.

Mladi srpski rukometaši su na Evrpskom prvenstvu u Portugaliji osvojili bronzanu medalju, pobedivši u utakmici za treće mesto Švedsku sa 30:26.

Đerona: Dodić donosi prave odluke u teškim trenucima

Portal Stutnjik piše da bi Stefan Dodić u narednom periodu mogao bi da bude "jedan od nosilaca igre srpske seniorske reprezentacije Srbije. "Momak iz Vranja, koji je igrački stasao u skopskom Metalurgu, briljirao je na Evropskom prvenstvu u Portugalu i zavredeo status najboljeg igrača", navode sa ovog portala. Objašnjava se da Dodić igra na poziciji srednjeg beka, da ga "odlikuju lucidnost i visprenost pravog plejmejkera", te da je sve to već zapazio selektor seniora Srbije Toni Đerona".

"Veoma sam srećan zbog Stefana. Pratio sam ga u utakmicama Metalurga, nije previše brz, eksplozivan, ali ima talenat da donosi prave odluke u teškim situacijama", rekao je Đerona.

Dodić je već bio u seniorskom timu Srbije, selektor je rekao da je on "zaslužio takav poziv", ali je i upozorio da "sve treba da ide postepeno".

"Treba da dokaže svima iz svoje generacije zašto je dobio status seniorskog reprezentativca. To sam naučio u Barseloni - kada imate igrača koji igra sa prtim timom, on u drugom timu mora da pokaže zašto je zaslužio taj poziv", naveo je Đerona, a prenosi Sputnjik.

"I upravo tako, pola godine posle debija za seniorski tim Dodić je u svom uzrastu pokazao da je najbolji", ocenjuju sa Sputnjika.

Najnovije vesti