Vlajkov najavio mogućnost dolaska bugarskih investitora u Vranje

U okviru posete Vranju, ambasador Bugarske u Srbiji, Njegova Ekselencija Radko Vlajkov sastao se u petak sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i zamenikom gradonačelnika Nenadom Antićem.

Na prijemu se razgovaralo o unapređenju saradnje dva naroda u svim oblastima.

Ambasador se najpre zahvalio na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, koja je priređena povodom proslave 31. januara, Dana Grada i rekao "da jasna vizija i planovi za budućnost lokalnog rukovodstva, sa kojima je upoznat, najbolja je preporuka za dolazak investitora iz Bugarske".

Govoreći o privrednom i ekonomskom ambijentu, gradonačelnik Milenković istakao je da lokalna samouprava ulaže značajna sredstva u infrastrukturu, u cilju poboljšanja uslova života za sve građane.

Posebno je naglašen značaj završetka Industrijske zone i obilaznice oko grada, čime će se stvoriti dodatni prostor za povoljnije poslovno okruženje.

Sagovornici su akcenat stavili na ekonomsku u kulturnu saradnju, u kojoj je naglašena potreba zajedničkog učešća u projektima prekogranične saradnje.

Komentari

Radko sto ne dodjoste u naselje Rasku da vidite gde zive vasi prezimenjaci sunarodnici??? Da vidite neasfaltirane ulice na sami ulaz u Rasku kod Rasadnika, neuredjen zamisljeni park, neosvetljene ulice i jos mnogo toga. Radko vlezni si sakamo da se vidame kako bratovceta.

Najnovije vesti