Vladica nije samo stručnjak za zmije: Ovako se rešava problem sa stršljenovima (VIDEO)

Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok" u Vladičinom Hanu pokazao je ovih dana da nije samo stručnjak za zmije, već da ume da se uhvati u koštac i sa rojem stršljenova.

Sa tavana jedne kuće uklonio je prethodnih dana gnezdo ovih opasnih insekata, samo uz pomoć zaštitnog odela, merdevina i specijalnog spreja, a sve objavio na Fejsbuku.

Svoju svestranost, inače, iskazao je baveći se nizom zanimanja.

Bio je vojnik, bravar, majstor za nameštaj, vatrogasac, spasilac, planinar i kulinar, a kaže da se najbolje snalazi u ulozi nežnog tate i supruga, kao i u situacijama kada pomaže ljudima.

Čitaovog ovog leta, kao i prethodnih, pomaže ljudima na jugu Srbije da se reše zmija koje su dogmizale do njihovih dvorišta, soba, automobila i sl.

Bio je, takođe, i konobar po kafićima, radnik u drvnoj industriji “Sloga”, u Sibiru je jedno vreme radio gipsarske i bravarske radove, a danas je vatrogasac u Sektoru za vanredne situaje u Vladičinom Hanu.

- Ne umem da objasnim otkuda ta potreba da hvatam gmizavce. Često sam zmije sretao planinareći, odjednom mi se javila želja i potreba d aim priđem. To što se ljudi plaše zmija ne znači da su one opasne. To su životinje koje imaju značajno mesto u prirodi, tamane glodare i razne štetočine kojima se hrane, zato su i zaštićena vrsta. Ako ih baš ne ugrozite, nikada prve neće napasti, to je važno da se zna - izjavio je jednom prilikom Vladica Stanković.

Najnovije vesti