Vihor, Mineralac i Torpedo lideri Pčinjske okružne lige FOTO

Lideri Pčinjske okružne lige, posle dva odigrana kola su Torpedo 1973 iz Vranja, Mineralac iz Vranjske Banje i žbevački Vihor, tri ekipe sa maksimalnih šest bodova, od kojih najbolju gol razliku imaju Žbevčani.

Torpedo, debitant u ovoj ligi koji je na startu šampionata bio bolji od Radničkog 2021, pobedio je i u drugoj utakmici, i to Mladost iz Suvojnice sa 4:0 (2:0).

Po dva gola na Gradskom stadionu u Vranju postigli su igrači vranjskog kluba u oba poluvremena, ali je rezultat mogao da bude mnogo ubedljiviji da su napadači domaćih bili malo efikasniji.

Od prvog minuta krenuli su silovito.

Od starta je bilo jasno da su Suvojničani došli u Vranje s ciljem da probaju da izvuku bod.

Posle nekoliko propuštenih šansi, Torpedo je u vođstvo doveo Miloš Kostić, a do kraja poluvremena prednost je duplirao Nikola Jovanović.

Kako se završilo prvo, tako je nastavljeno i drugom poluvremenu, sa nekoliko promašenih šansi domaćina sve do momenta kada je rezervista Lazar Bogdanović, posle lepe akcije, postigao treći gol za domaćina.

Konačnih 4:0 postavio je Ivan Stojković.

Trener i kapiten Torpeda 1973 Predrag Ristić rekao je posle utakmice za Vranje News da je zadovoljan rezultatom, kao i brojem šansi koje je njegov tim stvorio tokom utakmice.

"Ono što me brine je realizacija, kao i neozbiljnost pojedinih igrača u igri.

Ostaje nam da radimo na tome, da popravimo pre svega realizaciju.

Već u četvrtak imamo vanredno kolo, igraćemo protiv Čelika u Belom Polju i to će biti prilika da ispravimo navedene nedostatke", rekao je Ristić za naš portal.

U gradskom derbiju, koji je u nedelju odigran na Gradskom stadionu u Vranju, Radnički 2021 slavio je protiv nedavno formiranog FK Dinamo Jug sa 1:0 (1:0).

"U prvom poluvremenu igralo se ravnopravno, sa šansama na obe strane, ali je Radnički ipak uspeo da na odmor ode sa golom prednosti, iskoristivši grešku odbrane Dinama Jug.

U drugom poluvremenu Dinamo Jug je imao neke polušanse da izjednači, ali je jalovo napadao, dok je Radnički imao svoje prilike da duplira prednost.

"Na kraju velika pobeda nad odličnim rivalom.

Mislim da je utakmica bila kvalitetna", rekao je za Vranje News Dejan Osmanović, trener Radničkog 2021.

Po lepom vremenu na Gradskom stadionu je bilo i dosta publike, verovatno više nego na mnogim mečevima Super lige.

U ostalim utakmicama FK Dinamo Vranje savladao je kao gost FSU Južnu prugu u Stublu sa 1:6, BSK je u Bujanovcu pobedio Čelika iz Belog Polja sa 3:1.

Mineralac je u Vranjskoj Banji deklasirao bosilegradsku Mladost sa 6:0, a istim rezultatom Vihor je u Žbevcu pobedio FK As iz Bujanovca.

Utakmica Pavlovac - Levosoje registrovana je službenim rezultatom 3:0 zbog nedolaska ekipe iz Levosoja (najavljuje se mogućnost da istupe iz lige).

U vanrednom, 3. kolu Pčinsjke okružne lige u sredu 5. oktobra sastaće se OFK As (Buj) - Južna pruga (Stubal), Radnički 2021 - Vihor (Žbevac), Mladost (S) - SU Dinamo Jug, Čelik (Belo Polje) - Torpedo 1973, Levosoje - BSK, Mladost (B) - Pavlovac, dok će se u derbiju u Vranju sastati FK Dinamo Vranje i Mineralac.

Najnovije vesti